Reteta tocanita din ciuperci proaspete

Printeaza

Reteta tocanita din ciuperci proaspete din: ciuperci, usturoi, ceapa, verdeata, ulei, vin, rosii, sare, piper.

Ingrediente:

  • 1,5 kg ciuperci proaspete
  • 4 legături de usturoi verde
  • 2 legături de ceapă verde
  • 2 legături de verdeaţă (mărar şi pătrunjel)
  • 150 ml ulei
  • 150 ml vin
  • 400 g roşii
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi ciupercile, le speli şi le tai felii. Toci ceapa verde si o calesti în ulei, adaugi ciupercile şi le căleşti împreună.

Stingi totul cu putina apă, condimentezi cu sare şi piper şi le laşi să fiarbă aproximativ 20 de minute.

Adaugi apoi verdeaţa tocată (mărar şi pătrunjel), usturoiul verde tocat, roşiile curăţate de coajă şi seminţe şi tăiate cubuleţe.

Adaugi şi vinul şi laşi să mai dea un clocot.

Serveşti tocăniţa cu mămăliguţă caldă, tăiată felii saucuburi. Pentru decor, presari mărar verde, rupt în fâşii.

Alături de această tocăniţă, poţi servi un pahar de vin roşu.

 

Reteta tocanita din ciuperci proaspete

Reteta_tocanita_din_ciuperci_proaspete

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.