Reteta tochitura
PrinteazaReteta tochitura din: ceafa de porc, ficat, carnati, branza de burduf, oua, usturoi, untura, sare, piper, vin, zer sau lapte, malai.
- 500 g ceafă de porc
- 150 g ficat
- 2-3 cârnaţi afumaţi
- 200 g brânză de burduf
- 6-8 ouă
- 6 căţei de usturoi
- 1 lingură untură
- sare
- piper
- 1 pahar vin
Pentru mămăligă:
- 2 l zer (lapte dulce)
- 600 g mălai
- 1 linguriţă cu vârf de sare
Mod de preparare:
Speli carnea, o usuci cu un prosop curat o tai romburi mai groase, de 1-2 cm, după care o pui să se prăjească în untură caldă într-o cratiţă. Amesteci des cu o lingură de lemn, pentru a se pătrunde uniform.
Când carnea s-a înmuiat puţin, adaugi ficatul tăiat felii de 1 -3 cm şi cârnaţii afumaţi şi laşi pe foc împreună, 6-8 minute.
Adaugi 1 pahar cu vin şi căţeii de usturoi tocaţi mărunt şi laşi să mai fiarbă împreună 15 minute. Când carnea este gata, stingi focul şi torni în cratiţă brânza de burduf, desfăcută în bucăţi, apoi acoperi vasul.
Faci ouăle ochiuri în apă fiartă sau în ulei şi le aşezi câte două în farfurie.
Pentru mamaliga, pui 2 litri de zer sau lapte dulce să fiarbă, adaugi apoi mălaiul în ploaie, laşi să fiarbă la foc mic 20 de minute, apoi amesteci cu telul sau cu făcăleţul şi răstorni pe o farfurie întinsă.
Reteta tochitura
Pofta buna!