Reteta tort cu branza si zmeura

Printeaza

Reteta tort cu branza si zmeura din: unt, zahar, faina, oua, sare, zmeura, branza de vaci, smantana, esenta de vanilie.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 100 g unt
  • 50 g zahăr
  • 200 g făină
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 1 plic zahăr vanilat

Pentru umplutură:

  • 100 g zmeură congelată
  • 800 g brânză de vaci
  • 150 g zahăr
  • 75 g făină
  • 3 ouă
  • 150 g smântână
  • esenţă de vanilie

 

Mod de preparare:

Freci untul cu zahărul până capătă o consistenţă spumoasă, încorporezi vanilia, oul şi, la final, făina amestecată cu sarea. Frămânţi până obţii un aluat omogen, pe care-l înfăşori în folie alimentară şi-l dai la frigider o oră.

Intinzi aluatul şi-l aşezi în tavă, inclusiv pe margini. Inţepi aluatul cu dinţii unei furculiţe şi dai tarta la cuptor, încălzit în prealabil, 10-15 minute.

Separi ouăle şi baţi albuşurile spumă tare cu zahărul. Mixezi brânza de vaci bine scursă cu smântână, gălbenuşurile, făina şi esenţa de vanilie. La final, încorporezi albuşurile.

Torni jumătate din compoziţie peste blat, aşezi din loc în loc zmeura, iar deasupra pui restul de umplutură. Ţii tarta la cuptor 60-70 de minute.

 

Reteta tort cu branza si zmeura

Reteta_tort _cu_branza_si_zmeura

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Hidromel: Istorie, Rețetă, Beneficii si Contraindicatii

Hidromel: Istorie, Rețetă, Beneficii si Contraindicatii. Hidromelul este o băutură alcoolică fermentată, realizată din miere și apă, adesea cu diverse fructe, condimente, cereale sau hamei adăugate pentru aromă. Este una dintre cele mai vechi băuturi alcoolice cunoscute în istoria omenirii, cu origini care se întind înapoi în timp până în epocile antice. Procesul de fabricație […]

Sarmale de Post cu Quinoa și Ciuperci Shiitake

Sarmale de Post cu Quinoa și Ciuperci Shiitake din: varza murata, quinoa, ciuperci shiitake, morcovi, ceapa rosie, ulei de susan, sare, piper, cimbru, turmeric. Descoperiți o variantă revoluționară a sarmalelor de post, unde quinoa se întâlnește cu ciupercile Shiitake pentru a crea o experiență culinară memorabilă, îmbinând nutrienții esențiali cu gusturi autentice. Sarmalele, un fel […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.