Reteta tort cu crema
PrinteazaReteta tort cu crema din: oua, ulei, zahar, faina, praf de copt, cacao, esenta de rom, sare, cacao, unt.
Ingrediente:
blat:
- 5 ouă
- 5 linguri ulei
- 5 linguri zahăr
- 5 linguri apă
- 5 linguri făină
- 1 plic praf de copt
- 1 lingură cacao
- esenţă de rom
- sare
cremă:
- 3 ouă
- 3 linguri lapte
- 250 g zahăr
- 4 linguri cacao
- 1 lingură făină
- 250 g unt cu 65% grăsime
sirop:
- 5 linguri zahăr
- 1 cană de apă
Mod de preparare:
Reteta tort cu crema: Pentru blat, separi ouăle, mixezi gălbenuşurile cu zahărul până devin o cremă, adaugi apoi câte puţin ulei, ca la maioneză, apoi câte puţină apă, mixezi bine şi pui esenţa de rom. Albuşurile frecate spumă le adaugi în compoziţia de gălbenuşuri.
Amesteci uşor până se încorporează, pui făina amestecată cu cacao, praful de copt şi sarea. Compoziţia obţinută o torni într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt.
Dai la cuptorul preîncălzit pentru 35 de minute. Faci proba cu scobitoarea, scoţi blatul din cuptor şi îl laşi să se răcească.
Pentru crema, mixezi ouăle cu zahărul până se topeşte zahărul. Adaugi laptele, făina amestecată cu cacao, mixezi şi pui la fiert pe aburi până se îngroaşă crema. Amesteci tot timpul, să nu se prindă sau să se formeze cocoloaşe.
După ce crema s-a răcit, adaugi câte o lingură în untul mixat, până se încorporează toată crema. Adaugi şi esenţa de rom. Opreşti un sfert din cremă, pentru a orna tortul.
Pregăteşti siropul aşa: caramelizezi 5 linguri de zahăr şi stingi cu o cană de apă. Laşi să fiarbă la foc mic, până se topeşte zahărul. Laşi să se răcească siropul şi adaugi esenţa de rom.
Tai blatul în trei, pe orizontală. Prima foaie o însiropezi, după care pui cremă uniform, apoi cea de-a doua foaie însiropată, cremă şi cea de-a treia foaie însiropată. Imbraci tortul cu crema oprită.
Laşi la rece minim 2 ore.
Pofta buna!