Reteta tort cu pere

Printeaza

Reteta tort cu pere din: faina, ulei, sare, pere, unt, zahar, miere, suc de lamaie, nuca, scortisoara.

Ingrediente:Reteta tort cu pere

Pentru aluat:

  • 150 g făină
  • 3 linguri ulei
  • sare

Pentru umplutură:

  • 750 g pere mai tari
  • 30 g unt
  • 50 g făină
  • 50 g zahăr brun
  • 1 lingură miere
  • 2 linguri zahăr brun
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 50 g miez de nucă tocat mărunt
  • 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată
  • 1 linguriţă scorţişoară măcinată

 

Mod de preparare:

Omogenizezi făina, sarea, uleiul şi 8 linguri de apă rece, folosind mixerul, cu paletele pentru aluat, apoi frămânţi. Tapetezi o formă de tort cu pereţi detaşabili, lăsând o margine de 3 cm.

Inţepi fundul aluatului cu o furculiţă, apoi laşi la frigider timp de o oră. Pentru umplutură, amesteci făina cu zahărul brun (2 linguri), miezul de nucă tocat şi scorţişoara (1/2 linguriţă).

Topeşti untul cu mierea la foc mic, amestecând continuu, apoi adaugi treptat peste amestecul de făină şi pasezi cu furculiţa. Cureţi perele, le scoţi cotorul, apoi le tai în felii.

Adaugi sucul de lămâie, zahărul (50 g) şi scorţişoara (1 linguriţă), apoi amesteci. Introduci forma de aluat în cuptorul rece, apoi o încălzeşti la 200 grade Celsius şi o coci 15 minute.

Scoţi tava din cuptor şi aşezi deasupra feliile de pere. Intinzi umplutura şi coci încă 50-60 de minute.

Laşi la răcit în formă, scoţi marginea detaşabilă şi tai tortul în felii.

Reteta tort cu pere

Reteta tort cu pere

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.