Reteta tort cu pere
PrinteazaReteta tort cu pere din: faina, ulei, sare, pere, unt, zahar, miere, suc de lamaie, nuca, scortisoara.
Pentru aluat:
- 150 g făină
- 3 linguri ulei
- sare
Pentru umplutură:
- 750 g pere mai tari
- 30 g unt
- 50 g făină
- 50 g zahăr brun
- 1 lingură miere
- 2 linguri zahăr brun
- 2 linguri suc de lămâie
- 50 g miez de nucă tocat mărunt
- 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată
- 1 linguriţă scorţişoară măcinată
Mod de preparare:
Omogenizezi făina, sarea, uleiul şi 8 linguri de apă rece, folosind mixerul, cu paletele pentru aluat, apoi frămânţi. Tapetezi o formă de tort cu pereţi detaşabili, lăsând o margine de 3 cm.
Inţepi fundul aluatului cu o furculiţă, apoi laşi la frigider timp de o oră. Pentru umplutură, amesteci făina cu zahărul brun (2 linguri), miezul de nucă tocat şi scorţişoara (1/2 linguriţă).
Topeşti untul cu mierea la foc mic, amestecând continuu, apoi adaugi treptat peste amestecul de făină şi pasezi cu furculiţa. Cureţi perele, le scoţi cotorul, apoi le tai în felii.
Adaugi sucul de lămâie, zahărul (50 g) şi scorţişoara (1 linguriţă), apoi amesteci. Introduci forma de aluat în cuptorul rece, apoi o încălzeşti la 200 grade Celsius şi o coci 15 minute.
Scoţi tava din cuptor şi aşezi deasupra feliile de pere. Intinzi umplutura şi coci încă 50-60 de minute.
Laşi la răcit în formă, scoţi marginea detaşabilă şi tai tortul în felii.
Reteta tort cu pere
Pofta buna!