Tort cu fructe si piscoturi din: piscoturi, fructe, lapte, oua, zahar, amidon, faina, vanilie. Ingrediente: 150 g pişcoturi de şampanie 300 g fructe de sezon frunze de mentă 4 gălbenuşuri 750 ml lapte 150 g zahăr 1 păstaie de vanilie 25 g făină albă 25 g amidon alimentar Mod de preparare: Se fierbe laptele […]
Reteta tort diplomat cu piscoturi
PrinteazaReteta tort diplomat cu piscoturi din: piscoturi, oua, zahar, lapte praf, frisca, compot de caise, gelatina, esenta de vanilie.
Ingrediente:
- 1 pachet pişcoturi
- 4 ouă
- 6 linguri zahăr
- 4 linguri lapte praf
- 750 ml frişcă lichidă
- 1 compot de caise
- 2 pliculete gelatina
- 1 esenţă de vanilie
Mod de preparare:
Amesteci ouăle cu zahărul şi cu laptele praf şi le pui pe aburi. Laşi până se întăreşte crema, amestecând continuu, după care o dai să se răcească.
Pui gelatina la înmuiat în 100 ml de apă circa 10 minute.
O topeşti pe loc, fară să fiarbă, o dai să se răcească, după care o amesteci cu crema de ou.
Baţi frişca bine, opreşti un sfert pentru ornat, iar restul o amesteci cu 3/4 din caisele din compot, tăiate cubuleţe, esenţa şi crema de ou cu gelatină.
Aşezi pe fundul unei forme de tort cu pereţi detaşabili pişcoturi însiropate în zeama de compot şi torni crema.
Dai la rece pentru cel puţin două ore.
Scoţi tortul din formă, îl îmbraci cu frişcă şi aşezi pe margine jumătăţi de pişcoturi.
Cu ajutorul unui poş, ornezi tortul cu frişca rămasă şi cu bucăţi de caise.
Reteta tort diplomat cu piscoturi
Pofta buna!
Tort cu zmeura si piscoturi
Tort cu zmeura si piscoturi din: zmeura, zahar, piscoturi, lapte, oua. Ingrediente: 1/2 kg zmeură 3 linguri zahăr pudră 10 pişcoturi 1/2 pahar apă 1/2 l lapte 3 gălbenuşuri 3 linguri zahăr 1 plic zahăr vanilat Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile de ou cu zahărul tos şi zahărul vanilat. Se adaugă şi laptele îndulcit […]
Pofta buna!