Tort Aerat de Ciocolata – Reteta Pandispan din: oua, zahar, faina, cacao, praf de copt, ciocolata neagra, frisca, extract de vanilie. Pandispanul, sau blatul aerat, este un desert clasic cu origini in bucataria europeana. Aceasta varianta de Tort Aerat de Ciocolata adauga un twist delicios prin incorporarea ciocolatei. El a devenit popular in Europa in […]
Reteta tort diplomat
PrinteazaReteta tort diplomat din: piscoturi, frisca, iaurt, zahar, gelatina, portocale, kiwi, banane, ananas, piersici.
Ingrediente:
- 400 g pişcoturi
- 1 l frişcă lichidă
- 1 cutie iaurt simplu, natural (380 ml)
- 3 linguri zahăr
- 3-4 plicuri gelatină
- 3 portocale
- 2 kiwi
- 3 banane
- 1 cutie compot ananas
- 1 cutie compot de piersici
Mod de preparare:
Pui gelatina la înmuiat în 200 ml zeamă din compot (de care preferi).
Tai rondele portocalele şi kiwi şi le aranjezi pe fundul unei cratiţe mai mari, căptuşită cu folie alimentară.
Baţi frişca cu zahărul, adaugi apoi iaurtul şi mai baţi puţin. Pui şi gelatina încălzită foarte puţin, amestecând uşor.
Fructele din compoturi şi bananele feliuţe le împărţi imaginar la 3. La fel procedezi şi cu crema.
In cratiţă, peste rondelele de portocale şi kiwi pui o parte din cremă, peste cremă aşezi o parte din fructe, peste fructe pui un strat de pişcoturi puţin însiropate cu zeama din compot şi repeţi încă de 2 ori: cremă, fructe şi pişcoturi.
Dai tortul la rece câteva ore, apoi îl răstorni.
Reteta tort diplomat
Pofta buna!
Carrot Cake – Tort cu morcovi din: morcovi, zahar brun, ulei vegetal, oua, extract de vanilie, praf de copt, faina de grau, bicarbonat, sare, scortisoara, chimbir, cuisoare, nuci, stafide. Ingrediente: 2 căni de morcovi rași fin 1 cană de zahăr brun 1 cană de ulei vegetal 3 ouă mari 1 linguriță de extract de […]