Reteta traditionala: Caltabosi
PrinteazaCaltabosi din: organe si carne de porc, orez, sare, piper, ienibahar, maghiran, ceapa, untura, intestine de porc.
- inima, plămânii, splina şi carne de la gâtul porcului
- 500 g orez fiert pe jumătate
- sare
- piper
- ienibahar
- maghiran
- ceapă prăjită
- untură
- intestine groase de porc
Mod de preparare:
Fierbi organele şi carnea de porc, iar după ce se răcoresc, le treci prin maşina de tocat. La 1 kg de măruntaie adaugi 500 g orez fiert pe jumătate, sare, piper, ienibahar, maghiran şi ceapă prăjită după gust.
Amesteci totul şi umpli intestinele de porc, în prealabil bine curăţate şi păstrate în oţet. înţepi caltaboşii din loc în loc şi îi pui să fiarbă 10-15 minute, cu clocote mici, în zeama în care au fiert măruntaiele.
Serveşti caltaboşii calzi sau îi prăjeşti în untură, după ce se mai răcoresc.
Pofta buna!