Reteta traditionala: Caltabosi

Printeaza

Reteta traditionala: Caltabosi din: organe si carne de porc, orez, sare, piper, ienibahar, maghiran, ceapa, untura, intestine de porc.

Ingrediente:

  • inima, plămânii, splina şi carne de la gâtul porcului
  • 500 g orez fiert pe jumătate
  • sare
  • piper
  • ienibahar
  • maghiran
  • ceapă prăjită
  • untură
  • intestine groase de porc

 

Mod de preparare:

Reteta traditionala: Caltabosi: Fierbi organele şi carnea de porc, iar după ce se răcoresc, le treci prin maşina de tocat.

La 1 kg de măruntaie adaugi 500 g orez fiert pe jumătate, sare, piper, ienibahar, maghiran şi ceapă prăjită după gust.

Amesteci totul şi umpli intestinele de porc, în prealabil bine curăţate şi păstrate în oţet. înţepi caltaboşii din loc în loc şi îi pui să fiarbă 10-15 minute, cu clocote mici, în zeama în care au fiert măruntaiele.

Serveşti caltaboşii calzi sau îi prăjeşti în untură, după ce se mai răcoresc.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Bruschete cu brânză pecorino romano

paine, branza pecorino romano, usturoi, ulei de masline extravirgin, rosie, frunze de busuioc, sare, piper.   Ingrediente: 4 felii de pâine rustică (preferabil pâine de casă sau de la brutărie) 200g brânză Pecorino Romano, rasă 2 căței de usturoi 2 linguri de ulei de măsline extra-virgin 1 roșie mare, […]

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.