fasole usturoi, ulei de masline extravirgin, suc de lamaie, boia de ardei dulce, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 500g fasole albă uscată 2 căței de usturoi 3 linguri ulei de măsline extra virgin Sucul de la o lămâie 1 linguriță de boia de ardei dulce Sare și piper […]
Reteta traditionala: Caltabosi
PrinteazaReteta traditionala: Caltabosi din: organe si carne de porc, orez, sare, piper, ienibahar, maghiran, ceapa, untura, intestine de porc.
Ingrediente:
- inima, plămânii, splina şi carne de la gâtul porcului
- 500 g orez fiert pe jumătate
- sare
- piper
- ienibahar
- maghiran
- ceapă prăjită
- untură
- intestine groase de porc
Mod de preparare:
Reteta traditionala: Caltabosi: Fierbi organele şi carnea de porc, iar după ce se răcoresc, le treci prin maşina de tocat.
La 1 kg de măruntaie adaugi 500 g orez fiert pe jumătate, sare, piper, ienibahar, maghiran şi ceapă prăjită după gust.
Amesteci totul şi umpli intestinele de porc, în prealabil bine curăţate şi păstrate în oţet. înţepi caltaboşii din loc în loc şi îi pui să fiarbă 10-15 minute, cu clocote mici, în zeama în care au fiert măruntaiele.
Serveşti caltaboşii calzi sau îi prăjeşti în untură, după ce se mai răcoresc.
Pofta buna!
Bruschete cu brânză pecorino romano
paine, branza pecorino romano, usturoi, ulei de masline extravirgin, rosie, frunze de busuioc, sare, piper. Ingrediente: 4 felii de pâine rustică (preferabil pâine de casă sau de la brutărie) 200g brânză Pecorino Romano, rasă 2 căței de usturoi 2 linguri de ulei de măsline extra-virgin 1 roșie mare, […]