Cornulete cu nuca si rahat din: unt, faina, sare, zhar, nuca, rahat. Ingrediente: 200 g unt sau 150 g untură 400 g făină 1/2 linguriţă sare 1 pahar cu zahăr pudră 1 pahar cu nucă măcinată rahat Mod de preparare: Inmuiem untul şi amestecăm, frecând cu lingura de lemn, cu zahărul pudră. în crema […]
Rețetă Tradițională de Cornulețe cu Untură – Deliciul Autentic
PrinteazaRețetă Tradițională de Cornulețe cu Untură – Deliciul Autentic din: faina, untura, smantana, zahar pudra, zahar vanilat, gem.
Ingrediente:
- 500 g făină
- 200 g untură
- 200 ml smântână
- 70 g zahăr pudră
- 1 pliculeț zahăr vanilat
- Un praf de sare
- Marmeladă sau gem pentru umplutură
Mod de preparare:
Amestecați făina și sarea într-un bol mare. Adăugați untura și frământați până obțineți un aluat nisipos.
Incorporați smântâna, formând un aluat moale. Lăsați aluatul să se odihnească 30 de minute la frigider.
Întindeți aluatul într-o foaie subțire și tăiați triunghiuri. Puneți marmeladă la baza fiecărui triunghi și rulați.
Coaceți la 180°C timp de 20-25 de minute până devin aurii. Presărați cu zahăr pudră după coacere.
Rețetă Tradițională de Cornulețe cu Untură – Deliciul Autentic
Valori Nutriționale (per porție):
- Calorii: 280 kcal
- Carbohidrați: 34 g
- Proteine: 4 g
- Grăsimi: 14 g
Cornulețele cu untură reprezintă un desert tradițional românesc, cu rădăcini adânci în istoria și cultura culinară a țării.
Aceste delicatese erau preparate în special în perioada sărbătorilor și reprezintă un simbol al ospitalității și al bucuriei de a împărtăși cu ceilalți.
Rețeta, transmisă din generație în generație, păstrează esența și simplitatea bucătăriei românești.
Pofta buna!
poate iti place si:
Cornulete fragede cu nuca
Cornulete fragede cu nuca din: untura, faina, oua, sare, smantana, nuca, zahar, zahar vanilinat. Ingrediente: Pentru aluat: 250 g untură 500 g făină 6 gălbenuşuri 1 praf de sare 3-4 linguri smântână Pentru umplutură: 6 albuşuri 300 g nucă măcinată 300 g zahăr 3 plicuri zahăr vanilinat Mod de preparare: Pregăteşti aluatul aşa: Amesteci […]
Cornulete fragede cu untura
Cornulete fragede cu untura din: untura, faina, lamaie, praf de copt, otet, sare, gem, nuca, zahar. Ingrediente: 200 g untură 500 g făină 1 lămâie 2 pliculeţe praf de copt 10 linguri apă 2 linguri oţet 1 praf sare 1 borcan cu gem de prune 200 g nucă măcinată zahăr pudră cu aromă de vanilie […]
Pofta buna!