Rețetă Tradițională de Cornulețe cu Untură – Deliciul Autentic

Printeaza

Rețetă Tradițională de Cornulețe cu Untură – Deliciul Autentic din: faina, untura, smantana, zahar pudra, zahar vanilat, gem.

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 200 g untură
  • 200 ml smântână
  • 70 g zahăr pudră
  • 1 pliculeț zahăr vanilat
  • Un praf de sare
  • Marmeladă sau gem pentru umplutură

 

Mod de preparare:

Amestecați făina și sarea într-un bol mare. Adăugați untura și frământați până obțineți un aluat nisipos.

Incorporați smântâna, formând un aluat moale. Lăsați aluatul să se odihnească 30 de minute la frigider.

Întindeți aluatul într-o foaie subțire și tăiați triunghiuri. Puneți marmeladă la baza fiecărui triunghi și rulați.

Coaceți la 180°C timp de 20-25 de minute până devin aurii. Presărați cu zahăr pudră după coacere.

Rețetă Tradițională de Cornulețe cu Untură – Deliciul Autentic

Valori Nutriționale (per porție):

  • Calorii: 280 kcal
  • Carbohidrați: 34 g
  • Proteine: 4 g
  • Grăsimi: 14 g

Cornulețele cu untură reprezintă un desert tradițional românesc, cu rădăcini adânci în istoria și cultura culinară a țării.

Aceste delicatese erau preparate în special în perioada sărbătorilor și reprezintă un simbol al ospitalității și al bucuriei de a împărtăși cu ceilalți.

Rețeta, transmisă din generație în generație, păstrează esența și simplitatea bucătăriei românești.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Cornuleţe cu mure

Cornulete cu nuca si rahat

Cornulete cu nuca si rahat din: unt, faina, sare, zhar, nuca, rahat. Ingrediente: 200 g unt sau 150 g untură 400 g făină 1/2 linguriţă sare 1 pahar cu za­hăr pudră 1 pahar cu nucă măcinată rahat   Mod de preparare: Inmuiem untul şi amestecăm, frecând cu lingura de lemn, cu zahărul pudră. în crema […]

Cornulete fragede cu nuca

Cornulete fragede cu nuca

Cornulete fragede cu nuca din: untura, faina, oua, sare, smantana, nuca, zahar, zahar vanilinat. Ingrediente: Pentru aluat: 250 g untură 500 g făină 6 gălbenuşuri 1 praf de sare 3-4 linguri smântână Pentru umplutură: 6 albuşuri 300 g nucă măcinată 300 g zahăr 3 plicuri zahăr vanilinat   Mod de preparare: Pregăteşti aluatul aşa: Amesteci […]

 

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu untura

Cornulete fragede cu untura din: untura, faina, lamaie, praf de copt, otet, sare, gem, nuca, zahar. Ingrediente: 200 g untură 500 g făină 1 lămâie 2 pliculeţe praf de copt 10 linguri apă 2 linguri oţet 1 praf sare 1 borcan cu gem de prune 200 g nucă măcinată zahăr pudră cu aromă de vanilie […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.