Reteta traditionala cu carne de porc
PrinteazaReteta traditionala cu carne de porc din: costita, varza, marar, cimbru, otet, smantana, condimente, sare.
- 1 kg costiţă de porc
- 2 kg varză
- 2 legături mărar
- 2 crenguţe de cimbru
- condimente
- puţin oţet
- smântână
- sare
Mod de preparare:
Punem să fiarbă costiţa de porc, cu atâta apă câtă să o acopere în cratiţă. După ce s-a fiert, adăugăm varza tăiată felii, sarea, legăturile de mărar, crenguţele de cimbru şi condimentele preferate.
Intre timp pregătim un rântaş din 2 linguri untură, 4 linguri taină, boia de ardei şi oţet.
Adăugăm rântaşul la varză, iar când totul s-a fiert, scoatem legaturile de mărar şi crenguţele de cimbru, le aruncăm, apoi punem în cratiţă smantâna.
Pofta buna!