Reteta traditionala: Lebar
PrinteazaLebar din: carne de porc, intestine de porc, ficat de porc, ceapa, boia, dafin, sare, piper.
- 5 kg carne de porc
- 6 metri intestine groase de porc
- 2 kg ficat de porc
- 4 cepe
- boia dulce
- 2 foi dafin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Carnea şi ficatul se pun la fiert timp de o oră în apă alături de ceapă, sare şi foi de dafin. Se scot apoi şi se lasă la răcit. Carnea şi ficatul fierte se toacă şi apoi se amestecă cu boia dulce, sare şi piper.
Se amestecă bine şi se lasă compoziţia la rece pentru două ore. Intestinele spălate se pun pe pâlnia ataşată maşinii de tocat şi se umplu. Se leagă şi se pun la fiert 30 de minute. Se scot şi se păstrează la rece.
Pofta buna!