Mucenici cu vanilie si scortisoara din: faina, zahar, nuci, lamaie, vanilie, scortisoara, sare. Ingrediente: 1 kg faină zahăr după gust nuci lămâie vanilie scorţişoară sare apă Mod de preparare: Se frământă un aluat nu prea gros din faină, apă şi sare; se decupează, cu aparatul special, opturi mici, care se lasă să se usuce, […]
Reteta traditionala: Mucenici moldovenesti
PrinteazaReteta traditionala: Mucenici moldovenesti din: faina, zahar, lapte, oua, drojdie, ulei, vanilie, sare, esenta de rom, miere, nuci, lamaie si portocala.
- 1 kg făină
- 300 g zahăr
- 250 ml lapte
- 6 ouă
- 50 g drojdie
- 50 ml ulei
- 1 baton vanilie
- 1 linguriţă cu sare
- 1 fiolă esenţă de rom
- 150g miere
- 200 g nuci măcinate
- coajă rasă de lămâie şi portocală
Mod de preparare:
Din drojdie, o linguriţă zahăr, 3-4 linguri cu lapte şi puţină făină faci o maia pe care o laşi la crescut timp de 15 minute.
Fierbi laptele cu vanilia, adaugi esenţa de rom şi coaja de lămâie. Freci spumă gălbenuşurile cu zahărul.
Pui făina într-un vas mai mare, faci o adâncitură în mijloc, în care adaugi gălbenuşurile frecate, 3 albuşuri bătute spumă, maiaua şi laptele călduţ. Frămânţi un aluat până când începe să facă băşici, apoi îl laşi la crescut.
Ungi tava cu ulei. Formezi din aluat opturi, pe care le pui la copt în cuptor, la foc potrivit.
După ce s-au copt, le ungi cu miere şi le dai prin nucă măcinată.
Pofta buna!
poate iti place si:
Mucenici muntenesti cu rom
Mucenici muntenesti cu rom din: faina, sare, oua, zahar, lamaie, nuca, esenta de rom. Ingrediente: 1,3 kg faină sare 2 ouă zahăr coajă de lămâie nucă măcinată zahăr vanilat esenţă de rom Mod de preparare: Se frământă o cocă tare din 1,3 kg faină, 2 linguriţe sare, 2 ouă, 500 ml apă; se întinde […]
Pofta buna!