Reteta traditionala: Toba

Printeaza

Toba din: stomac de porc, sorici, limba de porc, inima de porc, rinichi, carne grasa de porc, splina, ficat, urechi, slanina, vin, boia, dafin, sare, piper.

Ingrediente:Toba

  • stomac de porc
  • 1 mână bună de şorici feliat
  • 1 limbă de porc
  • 1 inimă
  • 2 rinichi
  • 500 g carne grasă de porc
  • 1 splină
  • 300 g ficat
  • 2 urechi
  • 200 g slănină
  • 1 pahar cu vin roşu
  • 1 lingură cu boia
  • 2 foi de dafin
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Taie toate cărnurile în fâşii subţiri şi opăreşte-le în apă cu sare, apoi scurge-le iute şi amestecă-le cu şoriciul, urechile tăiate şi slănina felii. Adaugă vinul, piperul, boiaua, sarea.

Umple stomacul cu bucăţile feliate, punându-le pe lung şi în straturi cât mai amestecate. Adaugă zeama rămasă şi ceva din zeama în care ai opărit carnea, apoi coase bine.

Pune toba la fiert în apă rece cu foile de dafin şi piperul şi las-o să fiarbă 2-3 ore la foc mic, înţepând-o din când în când.

Când s-a fiert, pune-o la presat între două tocătoare de lemn, cu o greutate deasupra.

 

Toba

Toba

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.