Reteta traditionala: Toba
PrinteazaToba din: stomac de porc, sorici, limba de porc, inima de porc, rinichi, carne grasa de porc, splina, ficat, urechi, slanina, vin, boia, dafin, sare, piper.
- stomac de porc
- 1 mână bună de şorici feliat
- 1 limbă de porc
- 1 inimă
- 2 rinichi
- 500 g carne grasă de porc
- 1 splină
- 300 g ficat
- 2 urechi
- 200 g slănină
- 1 pahar cu vin roşu
- 1 lingură cu boia
- 2 foi de dafin
- piper
- sare
Mod de preparare:
Taie toate cărnurile în fâşii subţiri şi opăreşte-le în apă cu sare, apoi scurge-le iute şi amestecă-le cu şoriciul, urechile tăiate şi slănina felii. Adaugă vinul, piperul, boiaua, sarea.
Umple stomacul cu bucăţile feliate, punându-le pe lung şi în straturi cât mai amestecate. Adaugă zeama rămasă şi ceva din zeama în care ai opărit carnea, apoi coase bine.
Pune toba la fiert în apă rece cu foile de dafin şi piperul şi las-o să fiarbă 2-3 ore la foc mic, înţepând-o din când în când.
Când s-a fiert, pune-o la presat între două tocătoare de lemn, cu o greutate deasupra.
Toba
Pofta buna!