Reteta traditionale: Piftie de porc
PrinteazaPiftie de porc din: ureche de porc, carne macra, ciolan afumat, genunchi de vita, sorici, picior de porc, ceapa, morcov, telina, dafin, usturoi, piper, coriandru, sare.
- 1 ureche de porc
- 1 kg carne macră
- 1 ciolan afumat de porc
- 1 genunchi de vită
- 1/2 kg şorici
- 1 picior de porc
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 ţelină mică
- 1 foaie de dafin
- 1 căpăţână de usturoi
- boabe de piper
- boabe de coriandru
- sare
Mod de preparare:
Pune carnea şi oasele la fiert în apă rece cu sare, la foc mic. la spuma când se formează, pune legumele curăţate, boabele de piper, foaia de dafin, sare, coriandru.
Lasă la fiert 4-5 ore, până când carnea se desface de pe os şi zeama a scăzut la nivelul cărnii. Strecoară şi separă carnea de şorici, de grăsime, iar legumele dă-le deoparte. Pune în strecurătoare usturoiul pisat şi strecoară zeama de 3-4 ori prin usturoi.
Lasă la rece până a doua zi. îndepărtează stratul de grăsime şi încălzeşte zeama din nou. Pune carnea într-o formă ovală mai mare şi una rotundă mică.
Toarnă zeama şi dă la rece.
Piftie de porc
Pofta buna!