Reteta traditionale: Piftie de porc

Printeaza

Piftie de porc din: ureche de porc, carne macra, ciolan afumat, genunchi de vita, sorici, picior de porc, ceapa, morcov, telina, dafin, usturoi, piper, coriandru, sare.

Ingrediente:Piftie de porc

  • 1 ureche de porc
  • 1 kg carne macră
  • 1 ciolan afumat de porc
  • 1 genunchi de vită
  • 1/2 kg şorici
  • 1 picior de porc
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 ţelină mică
  • 1 foaie de dafin
  • 1 căpăţână de usturoi
  • boabe de piper
  • boabe de coriandru
  • sare

 

Mod de preparare:

Pune carnea şi oasele la fiert în apă rece cu sare, la foc mic. la spuma când se formează, pune legumele curăţate, boabele de piper, foaia de dafin, sare, coriandru.

Lasă la fiert 4-5 ore, până când carnea se desface de pe os şi zeama a scăzut la nivelul cărnii. Strecoară şi separă carnea de şorici, de grăsime, iar legumele dă-le deoparte. Pune în strecurătoare usturoiul pisat şi strecoară zeama de 3-4 ori prin usturoi.

Lasă la rece până a doua zi. îndepărtează stratul de grăsime şi încălzeşte zeama din nou. Pune carnea într-o formă ovală mai mare şi una rotundă mică.

Toarnă zeama şi dă la rece.

 

Piftie de porc

Piftie de porc

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.