Reteta turta ciobanului

Printeaza

Reteta turta ciobanului din: carne de manzat, unt, ceapa, faina, menta, patrunjel, piper, saare, sos, cartofi, lapte.

Ingrediente:Reteta turta ciobanului

  • 750 g carne de manzat sau de miel fiarta
  • 25 g unt
  • 2 cepe potrivite
  • 1/4 ceasca faina
  • 1/2 lingurita faina de mustar
  • 1 1/2 cesti zeama concentrata de pasare
  • 1/4 ceasca menta taiata fasii
  • 1/4 ceasca patrunjel verde tocat
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • sare
  • 2-3 linguri sos worcester

Ingrediente pentru stratul de cartofi: 4 cartofi (mari) fainosi, fierti si presati, 1/4 ceasca lapte fierbinte, 30 g unt, sare, piper.

Mod de preparare:

Se unge o cratita sau o forma de budinca cu unt topit sau cu ulei si se-ncinge cuptorul la 210C.

Se taie carnea cubulete ori se da prin masina de tocat. Se-ncinge untul intr-o tigaie mai mare si se caleste ceapa, pana ce devine maronie.

Se presara deasupra faina si mustarul praf, se adauga zeama de carne  putin cate putin si se amesteca bine.

Se pune sosul pe foc si se lasa sa fiarba incet, circa 3 minute. Se incorporeaza carnea, menta, patrunjelul, piperul si sarea, se amesteca din nou, se lasa sa se incalzeasca si se toarna in cratita sau forma unsa.

Pentru stratul de cartofi: se amesteca laptele, cartofii, untul, sarea si piperul, se intinde compozitia astfel preparata peste carne, se da budinca la cuptor si se coace 40-45 de minute, pana ce se rumeneste frumos la suprafata.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.