Reteta Turta dulce

Printeaza

Reteta Turta dulce din: faina, zahar, miere, oua, praf de copt, scortisoara, zahar vanilat, lamaie.

Ingrediente:Reteta Turta dulce

Pentru aluat:

  • 3 căni făină
  • 5 linguri zahăr
  • 6 linguri miere
  • 1 ou
  • 2 gălbenuşuri
  • 150 g unt praf de copt
  • scorţişoară

Pentru glazură

  • 1 cană zahăr
  • 3 albuşuri
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat
  • 4 linguri zeamă lămâie

 

Mod de preparare:

Mixezi cele două gălbenuşuri şi oul întreg, apoi adaugi zahărul, mierea, untul topit, făina, praful de copt şi scorţişoara.

Frămânţi un aluat pe care-l laşi la rece aproximativ o oră. Presari blatul de lucru cu făină şi întinzi aluatul, apoi tai diferite forme şi le coci într-o tavă în care ai întins hârtie de copt. Le ţii 20 de minute, le scoţi şi le laşi la răcit.

Pentru glazură, baţi albuşurile cu zahărul, zahărul vanilat şi zeama de lămâie. Dezlipeşti formele de turtă dulce de pe hârtie, le introduci în glazură şi le laşi la uscat.

 

Reteta Turta dulce

Reteta Turta dulce

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.