Reteta Turta dulce
PrinteazaReteta Turta dulce din: faina, zahar, miere, oua, praf de copt, scortisoara, zahar vanilat, lamaie.
Pentru aluat:
- 3 căni făină
- 5 linguri zahăr
- 6 linguri miere
- 1 ou
- 2 gălbenuşuri
- 150 g unt praf de copt
- scorţişoară
Pentru glazură
- 1 cană zahăr
- 3 albuşuri
- 2 pliculeţe zahăr vanilat
- 4 linguri zeamă lămâie
Mod de preparare:
Mixezi cele două gălbenuşuri şi oul întreg, apoi adaugi zahărul, mierea, untul topit, făina, praful de copt şi scorţişoara.
Frămânţi un aluat pe care-l laşi la rece aproximativ o oră. Presari blatul de lucru cu făină şi întinzi aluatul, apoi tai diferite forme şi le coci într-o tavă în care ai întins hârtie de copt. Le ţii 20 de minute, le scoţi şi le laşi la răcit.
Pentru glazură, baţi albuşurile cu zahărul, zahărul vanilat şi zeama de lămâie. Dezlipeşti formele de turtă dulce de pe hârtie, le introduci în glazură şi le laşi la uscat.
Reteta Turta dulce
Pofta buna!