Reteta varza de Bruxelles cu cascaval
PrinteazaReteta varza de Bruxelles cu cascaval din: varza, unt, cascaval, pesmet, sare.
- 800 g varză de Bruxelles
- 2-3 linguri cu unt
- 200 g caşcaval
- 2 linguri cu pesmet
- sare
Mod de preparare:
Curăţaţi verzele de partea veştedă, spălaţi în 2-3 ape, scurgeţi şi fierbeţi în apă care clocoteşte. Adăugaţi 1 lingură cu sare şi stingeţi focul după 20 min. Scurgeţi apa.
Ungeţi cu unt din belşug un vas din sticlă de Jena, puneţi un rând de verzişoare, presăraţi caşcaval deasupra. Aşezaţi alt rând de verze, radeţi caşcaval, apoi împrăştiaţi bucăţele mici de unt peste caşcaval şi acoperiţi cu pesmet.
Din untul rămas, tăiaţi bucăţele mici şi puneţi peste pesmet. Introduceţi vasul la cuptor, unde trebuie sa-l lăsaţi 20 min, apoi stingeţi focul şi răcoriţi mâncarea 10 min.
Serviţi cu pâine prăjită.
Pofta buna!