Reteta varza de Bruxelles cu cascaval

Printeaza

Reteta varza de Bruxelles cu cascaval din: varza, unt, cascaval, pesmet, sare.

Ingrediente:Reteta varza de Bruxelles cu cascaval

  • 800 g varză de Bruxelles
  • 2-3 linguri cu unt
  • 200 g caşcaval
  • 2 linguri cu pesmet
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Curăţaţi verzele de partea veştedă, spălaţi în 2-3 ape, scurgeţi şi fierbeţi în apă care clocoteşte. Adăugaţi 1 lingură cu sare şi stingeţi focul după 20 min. Scurgeţi apa.

Ungeţi cu unt din belşug un vas din sticlă de Jena, puneţi un rând de verzişoare, presăraţi caşcaval deasupra. Aşezaţi alt rând de verze, radeţi caş­caval, apoi împrăştiaţi bucăţele mici de unt peste caşcaval şi acoperiţi cu pesmet.

Din untul rămas, tăiaţi bucăţele mici şi puneţi peste pesmet. Introduceţi vasul la cuptor, unde trebuie sa-l lăsaţi 20 min, apoi stingeţi focul şi răcoriţi mânca­rea 10 min.

Serviţi cu pâine prăjită.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.