Reteta varza de Bruxelles

Printeaza

Reteta varza de Bruxelles  din: varza de bruxelles, ulei de masline, pancetta, usturoi, supa de pui, piper, sare.

 

Ingrediente:Reteta_varza_de_Bruxelles

  • 1 kg de varză proaspătă de Bruxelles, tăiată
  • 1/4 cană de ulei de măsline
  • 170 g de felii foarte subţiri de pancetta (bacon italienesc sub formă de rulou), tăiate grosier
  • 4 căţei de usturoi, tăiaţi mărunt
  • 1 1/2 cană de supă de pui cu nivel redus de sodiu
  • 1 linguriţă de piper negru proaspăt măcinat şi o cantitate în plus după gust
  • 1/2 linguriţă de sare şi o cantitate în plus după gust

 

Mod de preparare:

Firbe o cratiţă mare cu apă şi sare. Adaugă verzele şi lasă-le până se înmoaie, circa 10 minute. Scurge-le.

Pune-le într-un bol mare cu apă rece ca să le răceşti complet.

Incinge uleiul, la foc mediu, într-o tigaie mare cu pereţii groşi

, Adaugă pancetta şi soteaz-o până începe să devină crocantă, cam 5 minute. Adaugă usturoiul şi lasă-l până devine auriu, circa 2 minute.

Foloseşte o paletă-strecurătoare şi pune într-un bol mare mixul cu pancetta.

Pune verzele în aceeaşi tigaie şi lasă-le la sotat cât să se pătrundă şi să devină maronii, aproximativ 5 minute.

Adaugă supa, piperul şi sarea şi fierbe înnăbuşit până când supa scade, atât cât să acopere verzele, circa 6 minute.

Varsa mixul de varză peste cel de pancetta şi amestecă până se combină.

Asezonează cu sare şi piper, după gust, şi serveşte.

Reteta varza de Bruxelles

Reteta_varza_de_Bruxelles

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.