Reteta varza de Bruxelles
PrinteazaReteta varza de Bruxelles din: varza de bruxelles, ulei de masline, pancetta, usturoi, supa de pui, piper, sare.
- 1 kg de varză proaspătă de Bruxelles, tăiată
- 1/4 cană de ulei de măsline
- 170 g de felii foarte subţiri de pancetta (bacon italienesc sub formă de rulou), tăiate grosier
- 4 căţei de usturoi, tăiaţi mărunt
- 1 1/2 cană de supă de pui cu nivel redus de sodiu
- 1 linguriţă de piper negru proaspăt măcinat şi o cantitate în plus după gust
- 1/2 linguriţă de sare şi o cantitate în plus după gust
Mod de preparare:
Firbe o cratiţă mare cu apă şi sare. Adaugă verzele şi lasă-le până se înmoaie, circa 10 minute. Scurge-le.
Pune-le într-un bol mare cu apă rece ca să le răceşti complet.
Incinge uleiul, la foc mediu, într-o tigaie mare cu pereţii groşi
, Adaugă pancetta şi soteaz-o până începe să devină crocantă, cam 5 minute. Adaugă usturoiul şi lasă-l până devine auriu, circa 2 minute.
Foloseşte o paletă-strecurătoare şi pune într-un bol mare mixul cu pancetta.
Pune verzele în aceeaşi tigaie şi lasă-le la sotat cât să se pătrundă şi să devină maronii, aproximativ 5 minute.
Adaugă supa, piperul şi sarea şi fierbe înnăbuşit până când supa scade, atât cât să acopere verzele, circa 6 minute.
Varsa mixul de varză peste cel de pancetta şi amestecă până se combină.
Asezonează cu sare şi piper, după gust, şi serveşte.
Reteta varza de Bruxelles
Pofta buna!