Reteta varzari
PrinteazaReteta varzari
Pentru aluat:
- 750 g făină
- 30 g drojdie
- 3 ouă
- 1 lingură ulei
- 1 linguriţă zahăr pisat
- 1 ceaşcă lapte
- 75 g unt topit
Umplutura :
- 1 varză acră mică
- 2 linguri unt
- 2-3 ouă
- 1 lingură făină albă
Mod de preparare:
Facem un aluat cu drojdie ca pentru plăcintele „Poale în brîu” şi îl împărţim în bucăţi mari de 20 cm. Procedăm apoi ca la „Poale în brîu”.
Umplutura de varză o pregătim astfel : curăţăm de vine foile, apoi le tăiem foarte fin. Dacă varza este prea acră, o spălăm cu apă rece înainte de a o tăia, iar după aceea o scurgem bine.
Incălzim o tavă sau o tigaie, punem unt, îl înfierbîntăm şi prăjim varza numai cîte o mînă ; astfel varza se prăjeşte mai bine şi nu se înnegreşte. O lăsăm numai să se moaie. Putem înăbuşi varza, atunci se moaie şi mai bine.
In varza răcorită adăugăm ouăle şi făina albă.
Apoi lăsăm varza să se răcească şi facem vărzările, procedînd la fel ca la „Poale în brîu”.
Pofta buna!