Reteta vinegreta
PrinteazaReteta vinegreta din: sfecla, cartofi, morcov, mazare, castravecior, oua, ceapa, ulei, otet, sare.
- 1 sfeclă roşie mică
- 3–4 cartofi mari
- 1 morcov
- o mînă de mazăre sau fasole boabe
- 1 castravecior acru
- 2 ouă răscoapte
- 1 ceapă
- 3 linguri ulei
- oţet (după gust)
- sare
Mod de preparare:
Se fierb separat sfecla, cartofii, morcovii şi mazărea sau fasolea. Se lasă să se răcească.
Cartofii, morcovul şi sfecla se taie felii subţiri şi se amestecă cu mazărea sau fasolea boabe, ceapa tăiată peştişori, ouăle răscoapte şi castravetele, tăiaţi rotogoale.
Se adaugă sarea, uleiul şi oţetul. Se amestecă bine şi se lasă să stea aproape o oră ca să se pătrundă de ulei, oţet şi sare. Se aşază în salatieră.
Pofta buna!