Reteta vinegreta

Printeaza

Reteta vinegreta din: sfecla, cartofi, morcov, mazare, castravecior, oua, ceapa, ulei, otet, sare.

Ingrediente:Reteta vinegreta

  • 1 sfeclă roşie mică
  • 3–4 cartofi mari
  • 1 morcov
  • o mînă de mazăre sau fasole boabe
  • 1 castravecior acru
  • 2 ouă răscoapte
  • 1 ceapă
  • 3 linguri ulei
  • oţet (după gust)
  • sare

 

Mod de preparare:

Se fierb separat sfecla, cartofii, morcovii şi mazărea sau fasolea. Se lasă să se răcească.

Cartofii, morcovul şi sfecla se taie felii subţiri şi se amestecă cu mazărea sau fasolea boabe, ceapa  tăiată peştişori, ouăle răscoapte şi castravetele, tăiaţi rotogoale.

Se adaugă sarea, uleiul şi oţetul. Se amestecă bine şi se lasă să stea aproape o oră ca să se pătrundă de ulei, oţet şi sare. Se aşază în salatieră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.