Reteta vinete gratinate
PrinteazaReteta vinete gratinate
- 4 vinete
- 2 linguri făină
- 100 g ulei
- 2 linguriţe unt
- 125 g caşcaval sau parmezan
- pesmet
- sare
Mod de preparare:
Tăiem vinetele în felii .rotunde sau lungi. Le presărăm cu sare. După 10 minute le ştergem cu o cîrpă. Apoi le batem în făină şi le prăjim în ulei.
Ungem cu unt un vas rezistent la foc şi îl presărăm cu pesmet. Apoi aşezăm un rind de vinete, presărăm caşcaval si puţin pesmet fin ; apoi alt rînd de vinete presărat la fel, ultimul rînd fiind presărat cu caşcaval şi pesmet. Punem deasupra cîteva bucăţele de unt cît nişte alune mici.
Dăm vasul la cuptor 10-15 minute, scoatem şi servim vinetele calde.
Pofta buna!
Am facut si eu vinete gratinate cu parmezan. Foarte bune!