Reteta vinete gratinate

Printeaza

 Reteta vinete gratinate

Ingrediente:Reteta vinete gratinate

  • 4 vinete
  • 2 linguri făină
  • 100 g ulei
  • 2 linguriţe unt
  • 125 g caşcaval sau parmezan
  • pesmet
  • sare

Mod de preparare:

Tăiem vinetele în felii .rotunde sau lungi. Le presărăm cu sare. După 10 mi­nute le ştergem cu o cîrpă. Apoi le batem în făină şi le prăjim în ulei.

Ungem cu unt un vas rezistent la foc şi îl presărăm cu pesmet. Apoi aşezăm un rind de vinete, presărăm caşcaval si puţin pesmet fin ; apoi alt rînd de vinete presărat la fel, ultimul rînd fiind presă­rat cu caşcaval şi pesmet. Punem deasu­pra cîteva bucăţele de unt cît nişte alune mici.

Dăm vasul la cuptor 10-15 minute, scoatem şi servim vinetele calde.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Am facut si eu vinete gratinate cu parmezan. Foarte bune!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.