Reteta vinete impanate

Printeaza

Reteta vinete impanate

Ingrediente:Reteta vinete impanate

  • 5 vinete
  • 15-20 cătei de usturoi
  • 250 g ulei
  • 2-3 cepe
  • 500 g roşii(sau 75 g bulion de roşii)
  • 1 legătură pătrunjel
  • boia
  • sare

Mod de preparare:

Alegem vinete mici, lunguieţe. Cu­răţăm coaja în şuviţe vrîstate (şuviţele de coajă vor fi mai late decît cele albe, ca să ţină miezul). Le opărim în apă clo­cotită cu sare, 10-15 minute, le scoatem cu o lingură de spumuit, le aşezăm pe un fund si le lăsăm să se răcorească puţin. Apoi le crestăm într-o parte şi le aşezăm din nou pe fund cu crestătura în jos, le acoperim cu o scîndurică peste care pu­nem cîteva greutăţi mici. Astfel se scurge apa şi iese amăreala din vinete. Pe urmă le împănăm cu căţei de usturoi (3-4 că­ţei în fiecare vînătă) şi cu pătrunjel verde.

Prăjim vinetele în puţin ulei, într-o tigaie. Mai adăugăm ulei şi prăjim ceapa tăiată mare, pînă se îngălbeneşte bine. Presărăm puţină boia şi sare, punem roşii sau bulion şi puţină apă. Lăsăm să dea cîteva clocote.

Aşezăm vinetele înfundîndu-le în sosul cu ceapă. Adăugăm puţină apă, cît să acopere vinetele. După aceea dăm mîncarea la cuptor, ca să fiarbă pînă scade. Scoatem fiecare vînătă cu o lingură mare, turnăm sosul deasupra şi lăsăm să ss ră­cească.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Copiii adora vinetele. Sunt si sanatoase.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.