Reteta vinete in bulion

Printeaza

Reteta vinete in bulion din: vinete, sare, bulion.

Ingrediente:Reteta vinete in bulion

  • vinete
  • sare
  • untdelemn
  • bulion

 

Mod de preparare:

Vinetele să fie bine coapte. Se vor curăţa la fel ca pentru oricare altă conservă de vinete. Apoi se taie în felii rotunde groase de 6-7 mm şi se aşează într-un vas, presărate cu sare, unde se lasă o oră.

Apoi se spală, se storc bine într-un şervet foarte curat şi se opăresc în apă clocotită până ce se mai înmoaie. Cine doreşte poate prăji rondelele de vinete uşor, pe ambele părţi, în untdelemn bine încins, înlocuind astfel opăritul.

Vinetele opă­rite sau prăjite se aşează în borcane, unele peste altele, apoi se toarnă deasupra bulionul proaspăt preparat şi la care s-a adău­gat o jumătate linguriţă de sare la un litru suc.

Se închid borcanele cu folie adezivă şi se lasă la bain-marie în prima zi, 30 minute şi 15 minute, a doua zi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.