Reteta vinete pane

Printeaza

Reteta vinete pane

Ingrediente:

  • 3 vinete
  • 3 linguri unt
  • 75 g caşcaval sau parme­zan
  • 2 ouă
  • pesmet
  • 10 linguri sos de roşii sau 5 linguri de scordolea
  • un praf de sare

 

Mod de preparare:

Reteta vinete pane: Alegem vinete potrivite, nu prea mari. Le tăiem în lung în 3-4 felii late de un deget.

Le lăsăm cu coajă. Curăţăm de pie­liţă la mijloc prima şi ultima bucată, ca să rămînă numai împrejur o bandă de coajă, ca şi la celelalte felii. Dăm puţină sare şi le lăsăm 10 minute ca să se scurgă zeama. Punem într-o tavă puţin unt să se înfierbînte.

Apoi luăm feliile de vinete, le presăm pe rînd cu mîna ca să iasă apa din ele şi le punem în tava cu unt, pe plită, să se înfierbînte puţin.

Le întoar­cem pe amîndouă părţile. Luăm tava de la foc, scoatem vinetele şi le aşezăm pe un fund sau într-o farfurie

. Presărăm fe­liile cu puţin caşcaval ras şi cu praf de făină.

Batem într-o farfurie ouăle întregi, muiem feliile, apoi le batem în pesmet ca pe şniţel. Le prăjim în unt, la foc iute, cu 15 minute înainte de a le servi la masă.

Servim cu sos de roşii sau cu scordolea.

 

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Foarte bune vinetele pane.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.