Reteta vinete umplute cu carne
PrinteazaReteta vinete umplute cu carne din: vinete, carne de pui, ceapa, oregano, ardei, rosii, ulei, sare, piper.
Vinetele sunt surse bune de vitamine și minerale, cum ar fi vitamina K, vitamina C, vitamina B6, acid folic, potasiu, mangan și cupru.
Conținut scăzut de calorii:
Vinetele au un conținut caloric foarte redus, ceea ce le face ideale pentru dietele cu restricție calorică sau pentru cei care doresc să slăbească.
Aceste legume conțin antioxidanți, cum ar fi antocianinele, care le conferă culoarea violetă caracteristică. Antocianinele au fost asociate cu reducerea riscului de boli cardiovasculare și cu protecția împotriva stresului oxidativ.
Datorită conținutului lor de potasiu și antioxidanți, vinetele pot ajuta la menținerea tensiunii arteriale sănătoase și la reducerea riscului de afecțiuni cardiovasculare.
Consumul regulat de vinete poate fi benefic pentru sănătatea creierului, datorită conținutului de antioxidanți și substanțe fitochimice.
Unul dintre compușii vinetelor, cunoscut sub numele de fenoli, poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge și la îmbunătățirea sensibilității la insulină.
- 4 vinete
- 400 g carne tocată de pui
- 2 cepe albe, uscate
- 1 lingurită oregano uscat
- 4 ardei capia
- 2 roşii
- 100 ml ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Vinetele se curăţă de coajă în zebră, se taie în două pe lung şi li se scoate miezul cu o linguriţă. Se presară cu sare şi se lasă aşa.
Umplutura: ceapa tăiată mărunt se rumeneşte uşor într-o lingură de ulei. Se pune miezul vinetelor, tocat mărunt, carnea şi se lasă să se călească 5-10 minute.
Apoi, se toarnă 200 ml apă şi se lasă să fiarbă 15 minute. Se pune oregano, sare şi piper.
Se umplu vinetele cu carne, se aşază în tavă, se taie ardeii iuţi, se scot seminţele şi se aşază ca un capac peste umplutură şi se fixează cu o felie de roşie.
In tavă se pune restul uleiului, apă cât să cuprindă vinetele până la jumătatea înălţimii lor şi se dau la cuptor pentru 40 de minute.
Reteta vinete umplute cu carne
Pofta buna!