Reteta vinete umplute cu legume

Printeaza

Reteta vinete umplute cu legume din: vanata, ceapa, usturoi, dovlecel, telina, rosie, ardei, telemea, busuioc, ulei.

Ingrediente:

  • 1 vânătă
  • 1 ceapă medie
  • 3 căţei de usturoi
  • 1/2 dovlecel
  • 1/2 tijă de ţelină
  • 1 roşie
  • 1/2 ardei gras
  • 200 g telemea
  • busuioc
  • ulei

 

Mod de preparare:

Speli legumele. Tai în două vânătă, arunci seminţele şi tai mărunt miezul.

Intr-un vas termorezistent, dat cu puţin ulei, pui dovlecelul, roşia şi ardeiul tocate şi, printre ele, bărcuţele de vânătă.

Dai la cuptor 30 de minute, până se înmoaie suficient.

Separat, căleşti în puţin ulei ceapa şi usturoiul, apoi le combini cu restul de legume şi umpli cu ele vinetele.

Le presari cu telemeaua rasă şi le mai pui la cuptor 15 minute.

Serveşti cu busuioc proaspăt, tăiat fin.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Au iesit bune vinetele astea?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.