Reteta zilei: Aluat pentru pizza

Printeaza

Aluat pentru pizza din: apa, drojdie, zahar, faina, ulei de masline, sare.

 

Ingrediente:

  • 2 1 /2 – 3 cesti apa
  • 2 lingurite drojdie
  • 2 lingurite zahar
  • 6 cesti faina
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare

 

Mod de preparare:

Amestecati toate ingredientele impreuna, framantati bine.

Puneti intr-un castron si lasati sa creasca pana se dubleaza.

Daca il folositi acum, intindeti bine, apoi adaugati ingrediente pentru pizza, dupa preferinta, dati la cuptor pentru 20-30 minute, apoi serviti.

Daca nu il folositi acum, inveliti in folie alimentara si dati la congelator.

 

Aluat pentru pizza

Aluat_pentru_pizza_05

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Aluat pentru Focaccia

O reteta de aluat pentru focaccia din: faina, drojdie de bere, ulei de masline si sare. Ingrediente: 500 g faină albă 25 g drojdie de bere 50 g unt sau ulei de măsline extravirgin 1 praf de sare Modde preparare: Dizolvă drojdia în apă călduţă, adaug-o ime­diat peste celelalte ingrediente şi frământă până când obţii […]

 

Aluat pentru tarte

O reteta de aluat pentru tarte din: faina alba, unt, oua, galbenusuri, zahar, lamaie si zahar vanilat. Ingrediente: 1 kg faină albă 400 g unt 4 ouă 4 gălbenuşuri 1 lămâie 400 g zahăr 1 plic zahăr vanilat   Mod de preparare: Lasă untul să se înmoaie la temperatura camerei sau pune-1 câteva secunde în […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Iese bun aluatul asta, ca eu caut de multa vreme un aluat care sa nu fie crocant, sa iasa asa mai moale si gustos

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.