Reteta zilei: Aluat pentru pizza

Printeaza

Aluat pentru pizza din: apa, drojdie, zahar, faina, ulei de masline, sare.

Aluat_pentru_pizza_04

 

Ingrediente:

  • 2 1 /2 – 3 cesti apa
  • 2 lingurite drojdie
  • 2 lingurite zahar
  • 6 cesti faina
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare

 

Mod de preparare:

Amestecati toate ingredientele impreuna, framantati bine.

Puneti intr-un castron si lasati sa creasca pana se dubleaza.

Aluat_pentru_pizza

Daca il folositi acum, intindeti bine, apoi adaugati ingrediente pentru pizza, dupa preferinta, dati la cuptor pentru 20-30 minute, apoi serviti.

Aluat_pentru_pizza_02

Daca nu il folositi acum, inveliti in folie alimentara si dati la congelator.

Aluat_pentru_pizza_03

Aluat pentru pizza

Aluat_pentru_pizza_05

 

Pofta buna!

 

 

 


poate te intereseaza si:

Aluat pentru Focaccia

Aluat pentru Focaccia

O reteta de aluat pentru focaccia din: faina, drojdie de bere, ulei de masline si sare. Ingrediente: 500 g faină albă 25 g drojdie de bere 50 g unt sau ulei de măsline extravirgin 1 praf de sare Modde preparare: Dizolvă drojdia în apă călduţă, adaug-o ime­diat peste celelalte ingrediente şi frământă până când obţii […]

 

Aluat pentru tarte

Aluat pentru tarte

O reteta de aluat pentru tarte din: faina alba, unt, oua, galbenusuri, zahar, lamaie si zahar vanilat. Ingrediente: 1 kg faină albă 400 g unt 4 ouă 4 gălbenuşuri 1 lămâie 400 g zahăr 1 plic zahăr vanilat   Mod de preparare: Lasă untul să se înmoaie la temperatura camerei sau pune-1 câteva secunde în […]

 

 

Aluat pentru pizza

Aluat pentru pizza

Aluat pentru pizza Ingrediente: 1cană de iaurt 1/2 de cană de ulei 2 ouă sare piper 1 1/2 cană de făină 1/2 de pachet de praf de copt   Mod de preparare: Punem compoziţia în tavă tapetată cu ulei şi făină, peste care putem pune orice fel de compoziţie pentru pizza.   Pofta buna!

 

 

 

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Iese bun aluatul asta, ca eu caut de multa vreme un aluat care sa nu fie crocant, sa iasa asa mai moale si gustos

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.