Reteta zilei: Aluat usor de pizza

Printeaza

Aluat usor de pizza din: faina, drojdie, sare, apa.

Poate te intereseaza si:

 

Ingrediente:

  • 1kg făină, împărțită în 750gr și 250gr de grame
  • 36gr drojdie proaspata
  • 36gr sare
  • 660gr apă

 

 

Mod de preparare:

Puneti 750g faina în vasul de mixer și se adaugă drojdia proaspata. Se adauga sare si apa.

Se amestecă la viteză mică timp de aproximativ un minut. Lasati sa stea deoparte timp de 20 minute.

După 20 de minute, bateti 5 minute, încorporati apoi restul de făină cu lingura, la fiecare 3 minute. Framantati 8 minute.

Se acopera si se lasa sa se odihneasca timp de încă 20 de minute.

Impartiti aluatul in 6 parti egale.

Puteti sa il folositi acum intinzandu-l si adaugand topping-uri, dupa preferinta sau sa-l congelati in recipiente diferite.

 

Aluat usor de pizza

Aluat_usor_de_pizza_11

 

Pofta buna!

 

 

 

Pizza cu Spanac, Roșii și Brânză de Capră

Pizza cu Spanac, Roșii și Brânză de Capră – este o opțiune delicioasă și sănătoasă, ideală pentru orice ocazie. Această combinație de ingrediente oferă nu doar un gust rafinat, ci și numeroase beneficii pentru sănătate. Spanacul adaugă prospețime, roșiile aduc dulceață și aciditate, iar brânza de capră completează preparatul cu o notă cremoasă și ușor […]

Pizza Vegetariana cu Legume

Pizza Vegetariana cu Legume – este o alegere excelenta pentru o masa delicioasa si echilibrata. Aceasta pizza combina prospetimea legumelor cu un aluat crocant si sos de rosii aromat, oferind o experienta culinara de neuitat. Indiferent daca esti vegetarian sau pur si simplu doresti o varianta mai usoara a clasicii pizza, aceasta reteta este perfecta […]

Pizza cu Ciuperci Pleurotus, Mozzarella și Rucola

Pizza cu Ciuperci Pleurotus, Mozzarella și Rucola: Pizza este unul dintre cele mai iubite feluri de mâncare din întreaga lume, oferind infinite posibilități de personalizare și adaptare. Pizza cu ciuperci pleurotus este o variantă sănătoasă și delicioasă, care combină textura și aroma unică a ciupercilor pleurotus cu delicatețea mozzarella și prospețimea rucolei. Această rețetă este […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.