Desert grecesc cu portocale și alune din: foi de placinta, portocale, alune, zahar, ulei de masline extravirgin, apa, extract de vanilie, scortisoara, zahar pudra. Ingrediente: 6 foi de placintă filo 4 portocale mari (suc și coajă) 1 cană (200g) de alune măcinate 1 cană (200g) de zahăr 1 cană (240ml) de ulei de măsline extravirgin […]
Reteta zilei: Alune caramelizate cu miere
PrinteazaAlune caramelizate cu miere din: alune, unt, miere, sare.
Ingrediente:
- 2 cani alune
- 2 linguri unt
- 2-3 linguri de miere
- 1 lingurita de sare
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 177 ° C. Puneti alunele intr-un castron.
Topiti impreuna untul si mierea. Adaugati peste alune.
Transferati intr-o tava pe hartie de copt.
Dati la cuptor 5-10 minute, verificand dupa 5 minute.
Scoateti din cuptor si amestecati cateva minute, sa se odihneasca.
Apoi presarati sare.
Serviti reci. Alunele caramelizate pot fi servite in ziua respectiva.
Alune caramelizate cu miere
Pofta buna!
Pui cu alune din: piept de pui, amidon de porumb, ghimbir, pudra de usturoi, zahar, sos de soia, sare, unt, suc de mere, alune prajite. Carnea de pui este o sursă bună de proteine, vitamine și minerale, inclusiv vitamina B6, vitamina B12, niacină, seleniu și fosfor. În funcție de modul în care este preparată, carnea […]
Alune cu aroma de sos barbecue
Alune cu aroma de sos barbecue din: sos barbecue, sos worcestershire, sos tabasco, apa, alune, unt, sare cu aroma de usturoi. Ingrediente: 1 lingura sos barbecue 1 lingurita sos worcestershire 1 picatura tabasco 60 ml apa 180 gr alune 3 linguri unt Sare cu aroma de usturoi Mod de preparare: Preincalziti cuptorul la 170C. […]
Au iesit bune?