Se taie capacul ardeiului din jurul cozii, se curăţă de seminţe şi se umple cu amestecul pentru aperitive. Tradiţional, ardeiul se umple cu: pastă de brânză; urdă cu mărar; salată de varză. Se serveşte fie ardeiul umplut, întreg, fie tăiat în rondele mai groase (de 1-2 cm). Pofta […]
Reteta zilei: Aperitive cu somon afumat si caviar
PrinteazaAperitive cu somon afumat si caviar din: cartofi, ulei de masline, sare de mare, piper, somon afumat, smantana, caviar, marar.
Ingrediente:
- 6 cartofi, feliati
- 1 lingura ulei de masline
- sare de mare și piper
- 240gr somon afumat, felii subtiri
- 1/2 cana smantana
- 50 gr caviar
- marar, pentru ornat
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 200C. Stropiti feliile de cartofi cu ulei de masline.
Coaceti timp de 10-12 minute. Scoateți din cuptor și intoarceti, mai gatiti inca 10-12 minute.
Scoateți din cuptor sipastrati deoparte.
Pe fiecare felie de cartof adaugati cate o felie de somon afumat, îndoind-o pentru a da senzatia de inaltime.
Garnisiti cu cate 1 lingurita de smantana si aproximativ 1/4 linguriță de caviar. Se decoreaza cu o crenguta de marar.
Aperitive cu somon afumat si caviar
Pofta buna!
Cum se prepara aperitivele in praz
Prazul de dimensiuni mai mari se taie în bucăţi de 4-5 cm. Se scot cu atenţie tuburile cu diametrul mai mare şi fiecare se umple cu amestecuri pentru aperitive. Pentru uşurarea separării tuburilor de praz, acesta poate fi puţin opărit în prealabil. Ca umplutură, uzual se folosesc amestecuri de peşte, de brânză, sau cârnăciori prăjiţi. […]
Fuuuuuu, ce bine arata aperitivele