Reteta zilei: Aperitive cu somon afumat si caviar

Printeaza

Aperitive cu somon afumat si caviar din: cartofi, ulei de masline, sare de mare, piper, somon afumat, smantana, caviar, marar.

 

Ingrediente: 

  • 6 cartofi, feliati
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare de mare și piper
  • 240gr somon afumat, felii subtiri
  • 1/2 cana smantana
  • 50 gr caviar
  • marar, pentru ornat

 

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 200C. Stropiti feliile de cartofi cu ulei de masline.

Aperitive cu somon afumat si caviar

Coaceti timp de 10-12 minute. Scoateți din cuptor și intoarceti, mai gatiti inca 10-12 minute.

Scoateți din cuptor sipastrati deoparte.

Aperitive cu somon afumat si caviar

Pe fiecare felie de cartof adaugati cate o felie de somon afumat, îndoind-o pentru a da senzatia de inaltime.

Garnisiti cu cate 1 lingurita de smantana si aproximativ 1/4 linguriță de caviar. Se decoreaza cu o crenguta de marar.

Aperitive cu somon afumat si caviar
Serviti aperitivele reci.

Aperitive cu somon afumat si caviar

Aperitive cu somon afumat si caviar

Aperitive cu somon afumat si caviar

 

Pofta buna!

 

 

Aperitive in ardei gras sau capia

Se taie capacul ardeiului din jurul cozii, se curăţă de seminţe şi se umple cu amestecul pentru aperitive. Tradiţional, ardeiul se umple cu: pastă de brânză; urdă cu mărar; salată de varză. Se serveşte fie ardeiul umplut, întreg, fie tăiat în rondele mai groase (de 1-2 cm).               Pofta […]

Cum se prepara aperitivele in praz

Prazul de dimensiuni mai mari se taie în bucăţi de 4-5 cm. Se scot cu atenţie tuburile cu diametrul mai mare şi fiecare se umple cu amestecuri pentru aperitive. Pentru uşurarea separării tuburilor de praz, acesta poate fi puţin opărit în prealabil. Ca umplutură, uzual se folosesc amestecuri de peşte, de brânză, sau cârnăciori prăjiţi. […]

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Fuuuuuu, ce bine arata aperitivele

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.