Mix de aperitive din: pepene halben, salam, ardei iute, oua fierte, ciuperci marinate, ton, ulei de masline, sardine, anghinare marinate. Ingrediente: Felii de pepene galben Salam, dupa preferinta Ardei iuti murati Oua fierte taiate in jumatati Ciuperci marinate Masline negre si verzi Ton stropit cu ulei de masline Sardine Anghinare marinate Mod de servire: […]
Reteta zilei: Aperitive cu sos de vinete si lipii crocante
PrinteazaAperitive cu sos de vinete si lipii crocante din: vinete, usturoi, tahini, migdale, suc de lamaie, chimen, menta, ulei de masline, sare, piper, lipii, seminte de susan, seminte de mac.
Ingrediente:
- 2 vinete
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- 4 lingurite tahini
- 25 gr pudra de migdale
- sucul de la 1/2 lamaie
- 1/2 lingurita pudra de chimen
- 2 lingurite menta
- 2 lingurite ulei de masline
- sare si piper
Ingrediente lipii libaneze:
- 4 lipii
- 3 lingurite seminte de susan
- 3 lingurite seminte de mac
- 150ml ulei de masline
Mod de preparare:
Pentru pregatirea lipiilor, amestecati semintele, pasati intr-un mojar, apoi adaugati uleiul si omogenizati.
Ungeti lipiile cu amest amestec si dati la cuptor cateva minute, pana se rumenesc. pastrati deoparte.
Coaceti vinetele si curatati de coaja. Lasati sa se scurga cel putin 20 de minute.
Adaugati in blender, impreuna cu usturoiul, tahini, praful de migdale, sucul de lamaie si chimen.
Procesati pana se omogenizeaza. Asezonati cu sare si piper, dupa gust si omogenizati.
Transferati intr-un bol de servire, adaugati menta si ulei de masline.
Serviti imediat cu lipii crocante.
Aperitive cu sos de vinete si lipii crocante
Pofta buna!
Aperitive cu ficatei de pui din: sos de soia, rosii cherry, usturoi, ghimbir, bacon, ficatei de pui, castane. Ingrediente: 60 ml sos de soia 40 ml rosii cherry 1 catel usturoi zdrobit 1 felie ghimbir, tocat 12 felii bacon 12 ficatei de pui 24 de castane din conserva Mod de