Reteta zilei: Ardei iuti murati cu morcovi si ceapa

Printeaza

Ardei iuti murati cu morcovi si ceapa din: coriandru, piper, usturoi, chimen, dafin, ulei, ardei iute, morcovi, ceapa, apa, sare.

 

Ingrediente:

  • 1 legatura coriandru
  • 10 boabe de piper negru
  • 2 catei de usturoi, tocat
  • 1/4 lingurita de chimen
  • Frunze de dafin
  • 2 linguri de ulei vegetal
  • 8-10 ardei iuti jalapeno, tăiati rondele
  • 2 morcovi, curatati si feliati subțiri
  • 1/2 ceapa, tocata
  • 1 ceasca otet alb
  • apă
  • 1 lingurita sare

 

Mod de preparare:

Sterilizati borcanul și capacul într-o oală cu apă clocotită.

Scoateti din apa clocotita si lasati sa se usuce complet.

Adaugati o crenguta de coriandru, boabele de piper negru, usturoi, chimen, frunze de dafin și pastrati deoparte.

Incalziti uleiul într-o tigaie mare la foc mediu.

Se adauga feliile de ardei iute, ceapă, morcovi și gatiti pentru aproximativ 5 minute, amestecand ocazional.

Opriti focul și se transferă ardeii, ceapa, morcovii in borcan.

Umpleti până la jumătate cu oțet alb.

Apoi se adaugă suficientă apă pentru a umple borcanul.

Puneti capacul, agitai bine si dati la frigider cel putin 24 de ore inainte de servire.

 

Ardei iuti murati cu morcovi si ceapa

Ardei iuti murati cu morcovi si ceapa

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

Ardei copti la borcan, o conserva ideala pentru fripturi si salate

Pentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de beneficiile aduse de legume organismului nostru. Ardei capia muraţi, cu usturoi Ardei capia muraţi, cu usturoi din: ardei capia, […]

 

Castraveti murati cu foi de dafin si ardei iute

Castraveti murati cu foi de dafin si ardei iute din: marar uscat, hrean, usturoi, foi de dafin, ardei iuti, sare. Ingrediente: 50-60 gr marar uscat cu seminte 50 gr hrean 100gr usturoi 5-6 foi de dafin 5-6 ardei iuti 400 gr sare     Mod de preparare: Se pun in borcane mai mari de 10-15 […]

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Am pus ardei iuti, sa vedem cum ies, dar fara ceapa si morcovi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.