Reteta zilei: Ardei umpluti cu cartofi, spanac si branza feta
PrinteazaArdei umpluti cu cartofi, spanac si branza feta din: piure de cartofi, spanac, branza feta, praf chilli, pudra de coriandru, pudra de chimen, turmeric, sare, arde grasi, ulei de masline, seminte de chimen, ceapa, pasta de usturoi cu ghimbir, sos de rosii, pudra de chili, sare.
Ingrediente:
- 3 cupe piure de cartofi
- 2 cesti spanac, tocat
- 1/2 cana branza feta
- 1 lingurita praf chili
- 2 lingurite pudra de coriandru
- 1/2 lingurita pudra de chimen
- 1 varf de cutit turmeric
- sare
- 9 ardei grasi
pentru sos:
- 1 lingurita ulei de masline
- 1/2 lingurita seminte de chimen
- 1 cana ceapa, tocata
- 1.5 lingurita pasta de usturoi cu ghimbir
- 2 canai sos de rosii
- 2/3 lingurita pudra de chili
- sare
- 2 lingurite pudra coriandru
Mod de preparare:
amesteca piureul de cartofi cu spanac, branza feta, chili, coriandru, chimen, turmeric si sare pana se combina.
Spalati cu curatati ardeii de cotoare. Puneti in apa clocotita si fierbeti 7-8 minute, scoateti si umpleti. Puneti intr-o tava.
Dati la cuptor pentru 30-40 de minute la 180C.
Intre timp pregatiti sosul. Se incinge uleiul si se adauga semintele de chimen.
Adaugati ceapa si pasta de usturoi si ghimbir.
Dupa cateva minute incorporati sosul de rosii, praf de chili, sare si praf de coriandru.
Fierbeti la foc mic timp de 10 minute si se toarna peste ardei. Serviti ardeii umpluti calzi.
Ardei umpluti cu cartofi, spanac si branza feta
Pofta buna!
Arata bine ardeii umpluti
Chiar ca mi-ai facut pofta!