Reteta zilei: Ardei umpluti cu carne tocata si cartofi

Printeaza

Ardei umpluti cu carne tocata si cartofi din: ardei, cartofi, carne tocata, parmezan, ou, vin alb sec, ceapa, rozmarin, ulei de masline extravirgin, sare si piper.

Ingrediente:

Ardei umpluti cu carne tocata si cartofi

Ardei umpluti cu carne tocata si cartofi

  • 1 ardei verde
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • 250g cartofi
  • 250g carne tocata
  • 50g parmezan
  • 1 ou
  • 1 pahar vin alb sec
  • 1 ceapa
  • 1 crenguta de rozmarin
  • ulei de masline extra virgin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cartofi se spala, se curata si se fierb. Ceapa se curata, se toaca marunt si se gateste 2-3 minute la foc mic, intr-o tigaie cu putin ulei de masline.

Se adauga carnea tocata si rozmarinul tocat marunt si se mai gateste 6-7 minute. Se toarna apoi vinul alb si se mai gateste cateva minute, dupa care se opreste focul.

Ardei umpluti cu carne tocata si cartofi

Cartofii se paseaza, se pun intr-un castron si se combina cu carnea tocata, parmezanul ras, oul, sare si piper.

Se spala ardeii, se usuca, se taie capacul de sus, se scos semintele, dupa care cu o lingura se umplu ardeii cu amestecul de carne tocata si cartofi.

Ardei umpluti cu carne tocata si cartofi

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se asaza ardeii umpluti cu carne tocata si cartofi, se pune capacul la fiecare ardei.

Se stropesc ardeii umpluti cu carne tocata si cartofi cu 4-5 linguri ulei de masline.

Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 45 minute.

Ardei umpluti cu carne tocata si cartofi

Ardeii umpluti cu carne tocata si cartofi se servesc calzi si constituie o masa delicioasa si sanatoasa pentru familia dumneavoastra.

Ardei umpluti cu carne tocata si cartofi

Ardei umpluti cu carne tocata si cartofi

Ardei umpluti cu carne tocata si cartofi

Pofta buna!

 

4 comentarii

  1. ardeiul ala verde umplut e al meu 🙂 restul papati-i voi!!

  2. marinescu dana

    foarte bine arata ardeii umpluti, n-am mai mancat niciodata umpluti cu cartofi si carne tocata

  3. marinescu dana

    ce ardei umpluti deliciosi ai facut! Ce carne tocata ai folosit? merge de orice fel oricum 🙂

  4. Foarte bine arata, imi ploua in gura, ai un bravo de la mine pentru ardei astia

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.