Rețetă de ardei umpluți cu carne și orezRețetă de ardei umpluți cu carne și orez din: ardei, carne de vita, ceapa, usturoi, orez, rosii tocate, ulei de masline, cimbru, sare, piper, supa de pui. Ardeii umpluți sunt un preparat tradițional în bucătăria mediteraneană și balcanică, și se găsesc în variante diferite în mai multe țări. […]
Reteta zilei: Ardei umpluti cu legume
PrinteazaArdei umpluti cu legume din: ulei de masline, ceapa rosie, dovelecel, ciuperci, usturoi, rosii, pasta de tomate, nuci de pin, busuioc, ardei gras, branza, sare, piper, busuioc.
Ingrediente:
- 1 lingura ulei de masline
- 1 ceapa rosie, tocata
- 1 dovlecel, tocat
- 115gr ciuperci, tocate
- 1 catel usturoi, tocat
- 400gr rosii din conserva
- 1 lingura pasta de tomate
- 40gr nuci de pin
- 2 linguri busuioc, tocat
- 4 ardei grasi
- 50gr branza rasa
- sare si piper
- busuioc, pentru servire
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180C. Incalziti uleiul, adaugati ceapa, dovlecelul, ciuperci si usturoi si gatiti 3 minute, amestecand ocazional.
Incorporati rosiile, pasta de tomate, aduceti la fierbere si gatiti 10-15 minute.
Opriti focul, lasati sa se odihneasca, adaugati nucile de pin, busuioc si asezonati cu sare si piper.
Taiati ardeii in jumatati si indepartati cotoarele. Opariti 3 minute.
Intr-o tava unsa, asezati ardeii si umpleti cu mixul de legume.
Acoperiti tava cu folie si dati la cuptor 20 de minute.
Indepartati folia, presarati cu branza si mai gatiti 5-10 minute.
Garnisiti cu busuioc si serviti preparatul cald.
Ardei umpluti cu legume
Pofta buna!
poate iti place si:
Rețetă de ardei umpluți cu carne și orez – Mâncare tradițională mediteraneană
Pofta buna!