Reteta zilei: Ardei umpluti cu orez si legume

Printeaza

Ardei umpluti cu orez si legume din: ulei de masline, usturoi, ardei, ceapa, ardei iute, morcovi, orez brun, coriandru, praf de chili, chimen, boia de ardei, sare, piper, rosii, fasole neagra, branza, porumb.

 

Ingrediente:

  • 1 lingura de ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 ceasca ardei verde, tocat
  • 1/2 cana ceapa tocata
  • 1 ardei iute, tocat
  • 1/2 cana morcovi tocati
  • 2 cesti orez brun fiert
  • 1/4 ceasca coriandru proaspat, tocat
  • 1 lingurita praf de chili
  • 1 lingurita chimen
  • 1/4 lingurita boia de ardei
  • 1 varf de cutit de sare si piper
  • 1 cutie rosii cubulete
  • 1 cutie fasole neagra, clatita si scursa
  • 2/3 ceasca de porumb
  • 3/4 ceasca branza rasa
  • 6 ardei rosii, taiati in jumatati pe lungime
  • 1 1/2 cani de apa

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 180C. Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie si se adauga usturoiul, ceapa tocata, ardei iute si morcovi.

Gatiti cateva minute, la foc mediu, pana cand legumele s-au inmuiat.

 

Combinati orezul brun, coriandrul, condimentele, rosiile cubulete, fasolea neagra, porumbul si amestecul de ceapa.

Adaugati 1 1/2 cani de apa in vasul in care gatiti. Puneti ardeii in vas. Umpleti fiecare ardei cu amestecul de legume si presara branza rasa.

Dati la cuptor timp de aproximativ 30 de minute. Scoateti din cuptor, lasati sa se odihneasca si serviti.

 

Ardei umpluti cu orez si legume

Ardei umpluti cu orez si legume

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Imi plac ardeii umpluti cu orez

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.