Reteta zilei: Ardei umpluti cu orez
PrinteazaO reteta de ardei umpluti cu orez din: ardei grasi, orez, morcovi, ceapa, ulei, apa, sare, piper si bulion.
Ingrediente:
- 14 ardei grasi potriviti
- 14 linguri orez
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- 50 ml ulei
- 1 pahar apa
- Sare
- Piper
- Bulion
Mod de preparare:
Se scot cotoarele de la ardei, se spala bine si se aseazaintr-o cratita potrivita.
Se curata ceapa si morcovii, ceapa se toaca marunt, iar morcovii se dau pe razatoare.
Orezul se spala bine.Intr-o tigaie se pun uleiul si apa, se adauga ceapa, morcovii si orezul.
Se lasa la fiert aproximativ 5 minute, pana cand lichidul este absorbit de catre orez.
Se ia tigaia de pe foc, se adauga sare si piper dupa gust.
Se amesteca bine. Se lasa la racit aproximativ 15 minute.
Se umplu apo iar deii cu aceasta compozitie, se adauga bullion si apa cat sa acopere ardeii.
Se da la cuptor pentru aproximativ 1 ora, 1 ora si jumatate.
Se servesc fierbinti.
Ardei umpluti cu orez
Pofta buna!