Reteta zilei: Ardei umpluti cu peste si orez
PrinteazaArdei umpluti cu peste din: ardei gras, cod, orez, ardei rosu, ceapa, suc de rosii, ulei, patrunjel, sare si piper alb.
Ingrediente:
- 8 ardei graşi
- 600 gr cod
- 50 gr orez
- 100 gr ardei roşu
- 100 gr ceapă
- 400 ml suc de roşii
- 50 ml ulei
- 1/2 legătură de pătrunjel
- 20 gr sare
- 2 gr piper alb
Mod de preparare:
Orezul se fierbe pe jumătate, apoi se scurge bine de apă. Ceapa şi ardeiul roşu se curăţă, se spală, apoi se taie în cubuleţe mici.
Intr-o tigaie cu ulei încins se căleşte ceapa, se a- daugă orezul, apoi ardeiul tăiat cubuleţe, iar când încep să se lege, se îndepărtează de pe foc şi se lasă la răcit.
Peştele se curăţă de piele şi oase, se taie în bucăţi cât mai mici şi se amestecă cu compoziţia de orez răcită, pătrunjel tocat şi condimente.
Ardeilor graşi li se îndepărtează cotorul, se spală, se scurg, se umplu cu compoziţia de peşte şi se aşează în picioare, unul lângă altul, într-un vas de cuptor.
Deasupra ardeilor se toarnă sucul de roşii, se condimentează totul cu sare şi piper şi se ţine în cuptorul încins la 180°C pentru circa 30 de minute.
Pentru reuşita preparatului se recomandăfolosirea ardeilor graşi mai cărnoşi, de mărime aproximativ egală, iar pentru umplutură, carnea unui peşte alb.
Ardei umpluti cu peste si orez
Poftă bună!
Arata bine, imi plac