Reteta zilei: Ardei umpluti cu peste si orez

Printeaza

Ardei umpluti cu peste din: ardei gras, cod, orez, ardei rosu, ceapa, suc de rosii, ulei, patrunjel, sare si piper alb.

 

Ingrediente:

  • 8 ardei graşi
  • 600 gr cod
  • 50 gr orez
  • 100 gr ardei roşu
  • 100 gr ceapă
  • 400 ml suc de roşii
  • 50 ml ulei
  • 1/2 legătură de pătrunjel
  • 20 gr sare
  • 2 gr piper alb

 

Mod de preparare:

Orezul se fierbe pe ju­mătate, apoi se scurge bine de apă. Ceapa şi ardeiul ro­şu se curăţă, se spală, apoi se taie în cubuleţe mici.

Intr-o tigaie cu ulei în­cins se căleşte ceapa, se a- daugă orezul, apoi ardeiul tăiat cubuleţe, iar când încep să se lege, se îndepărtea­ză de pe foc şi se lasă la răcit.

Ardei_umpluti_cu_peste_si_orez

Peştele se curăţă de piele şi oase, se taie în bu­căţi cât mai mici şi se ames­tecă cu compoziţia de orez răcită, pătrunjel tocat şi condimente.

 

Ardeilor graşi li se în­depărtează cotorul, se spală, se scurg, se umplu cu com­poziţia de peşte şi se aşează în picioare, unul lângă al­tul, într-un vas de cuptor.

Ardei_umpluti_cu_peste_si_orez_02

Deasupra ardeilor se toarnă sucul de roşii, se condimentează totul cu sa­re şi piper şi se ţine în cup­torul încins la 180°C pen­tru circa 30 de minute.

Ardei_umpluti_cu_peste_si_orez_03

Pentru reuşita preparatului se recomandăfolosirea ardeilor graşi mai cărnoşi, de mărime aproximativ egală, iar pentru umplutură, carnea unui peşte alb.

 

Ardei umpluti cu peste si orez

Ardei_umpluti_cu_peste_si_orez_04

Poftă bună!

 

 

 

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.