Reteta zilei: Ardei umpluţi, în sos de roşii
PrinteazaArdei umpluţi, în sos de roşii din: carne tocata, ardei grasi, ou, ceapa, orez, marar, patrunjel, oregano, untdelemn, piper negru, sare, faina, apa, bulion de tomate, piper, sare.
Ingrediente:
- 500 g carne tocata amestec (porc si vita)
- 1 kg ardei grasi
- 1 ou
- 1 ceapa mare
- 100 g orez
- marar, patrunjel, oregano, dupa gust
- 2 linguri untdelemn
- piper negru macinat
- sare
pentru sos:
- 2 linguri untdelemn
- 2 linguri faina
- 50 ml apa rece sau supa in care au fiert ardeii
- 1 foaie de dafin
- 200 ml bulion de tomate
- piper negru macinat
- sare
Mod de preparare:
Alegi orezul şi îl speli. Cureţi ardeii de cotoare şi seminţe, cu grijă. Ii speli şi îi laşi să se scurgă cu gura în jos.
Toci mărunt ceapa curăţată şi spălată.
Amesteci carnea tocată, ceapa, oul, orezul, plantele aromatice sau verdeaţa tocată.
Sărezi şi condimentezi amestecul după gust şi umpli cu el ardeii, îi pui la fiert la foc mic, într-un vas cu apă fierbinte, uşor sărată.
După ce au fiert ardeii, amesteci făina cu apă rece sau cu supă în care au fiert ardeii, în prealabil răcită, încingi într-o tigaie uleiul şi torni bulionul, iar după 1-2 minute, torni prin strecurătoare amestecul cu făina.
Mixezi energic, pentru ca sosul să nu se prindă de baza vasului.
Diluezi sosul după dorinţă, cu zeama în care au fiert ardeii.
Pui la fiert foaia de dafin ruptă în bucăţi, iar la sfârşit potriveşti de sare şi piper.
Păstrezi sosul cald,
Intr-un vas acoperit, până în momentul servirii.
Serveşti ardeii umpluţi cu sosul alături.
Ardei umpluţi, în sos de roşii
Buni rau ardeii umpluti 😉
Ce bine arata ardeii umpluti:)