Reteta zilei: Aripioare de pui la gratar in sos iute – retete gustoasa
PrinteazaAripioare de pui la gratar in sos iute din: aripioare de pui, sare, piper, ulei, unt, usturoi, sos iute, pudra de ceapa, praf de chili, zahar.
Carnea de pui este o sursă bună de proteine, vitamine și minerale, inclusiv vitamina B6, vitamina B12, niacină, seleniu și fosfor. În funcție de modul în care este preparată, carnea de pui poate fi o opțiune sănătoasă pentru o masă echilibrată.
Carnea de pui poate fi o opțiune sănătoasă pentru a vă asigura aportul de proteine. Deși carnea de pui conține grăsimi, majoritatea grăsimilor din carnea de pui sunt grăsimi nesaturate sănătoase. În plus, carnea de pui poate ajuta la menținerea sănătății oaselor și la creșterea masei musculare.
Ingrediente pentru aripioare:
- 1 kg aripioare de pui
- 1 1/2 lingurite de sare
- 1/2 lingurita piper negru
- ulei
Ingrediente pentru sos iute:
- 6 linguri de unt nesărat
- 1 catel de usturoi, tocat
- 1/4 ceasca plus 2 linguri sos iute
- 1/4 linguriță sare
- 1/2 linguriță pudra de ceapă
- 1/2 linguriță praf de chili
- 3/4 linguriță zahar
Mod de preparare:
Se încălzește grătarul la mediu. Asezonati aripile de pui cu sare și piper.
Ungeti cu ulei si adaugati pe gratar. Rumeniti pe toate partile.
Între timp, pregatiti sosul. Combinati untul si usturoiul intr-un castron la microunde timp de 1 minut.
Se adauga sosul iute, sare, praf de ceapa, praf de chili și zahăr.
Scufundati aripile în sos.
Serviti calde.
Aripioare de pui la gratar in sos iute
Pofta buna!
Vreau si eu cateva aripioare, arata prea bine 🙂