Reteta zilei: Aripioare de pui picante in stil coreean
PrinteazaAripioare de pui picante in stil coreean din: aripi de pui, vin de orez, ghimbir, sare, pieper, amidon de porumb, ulei de canola, nuci, arahide, migdale, ceapa, usturoi, ghimbir, pasta de chilli, sos de soia, ketchup, vin de orez, zahar, dulceata, si sirop de porumb.
Ingrediente:
- Aripioare de pui
- 1 lingura vin de orez
- 1/2 lingurița de ghimbir ras
- sare si piper, dupa gust
- 1/2 ceasca amidon de porumb
- ulei de canola pentru prajit
- 2 linguri nuci, arahide si migdale tocate, pentru garnitură
Ingrediente pentru sos:
- 1/2 ceapa, tocata
- 2 caței de usturoi
- 1 lingurita de ghimbir ras
- 4 linguri pasta de chili
- 2 linguri sos de soia
- 2-3 linguri ketchup
- 2 linguri vin de orez
- 3 linguri de zahar
- 2 linguri dulceata de capsuni sau caise
- 2 lingurite otet de orez sau oțet alb
- 2 linguri de sirop de porumb
Mod de preparare:
Asezonati aripile de pui cu vin de orez, ghimbir, sare și piper. Amestecati ceapa si usturoiul.
Intr-o cratița, se toarna amestecul de ceapa și se adauga restul ingredientelor de sos, se amesteca bine.
Fierbeti 3-4 minute, dupa care opriti focul.
Puneti aripioarele de pui intr-o punga care se inchide etans se amestecacu amidonul de porumb.
Se agita punga bine pentru a se acoperi carnea de pui.
Incalziti uleiul in tigaie si prajiti aripioarele timp de 3-5 minute pe fiecare parte.
Scoateti pe prosoape de hartie pentru a fi absorbit uleiul in exces.
Serviti aripioarele cu sosul picant si garnisiti cu nuci, migdale si arahide.
Aripioare de pui picante in stil corean
Pofta buna!