O reteta gustoasa de aripioare de pui cu: sare, piper macinat, ulei, rozmarin. Ingrediente: 800 g aripioare de pui sare piper măcinat ulei pentru prăjit 2-3 crenguţe rozmarin proaspăt Mod de preparare: Se curăţă aripioarele de pui, se pârlesc pe flacără, apoi se trec prin câteva jeturi de apă rece şi se […]
Reteta zilei: Aripioare de pui prajite (Tebasaki)
PrinteazaO reteta de aripioare de pui prajite din: aripi de pui, piper, sare, zahar brun, sos de soia, sake, mierin, suc de ghimbir, usturoi, otet, amidon si ulei vegetal.
Ingrediente:
- 800 de grame de aripi de pui
- 1/2 lingurita piper negru
- 1/2 linguriţă de sare
- 3 linguri de zahăr brun
- 3 linguri de sos de soia
- 3 linguri de sake
- 3 linguri de mirin
- 1 lingurita suc de ghimbir
- 1 căţel de usturoi
- 1 lingura otet alb sau otet balsamic
- 1 lingura de amidon de cartofi
- ulei vegetal pentru prajit
Mod de preparare:
Puneti aripile de pui într-un castron mare si presarati piper şi sare.
Amestecati carnea de pui pentru a acoperi uniform si bagati la frigider pentru cel puţin 1 oră sau, de preferinţă peste noapte.
Intr-o tigaie potrivita puneti zahărul, sosul de soia, sake, mirin, sucul de ghimbir, usturoiul si lasati la foc potrivit cateva minute.
Adauga otetul, apoi se transfera într-un castron mare şi se lasă la răcit.
Intr-o tigaie mare adaugati ulei si lasati sa se incinga bine.
Scoateti carnea de pui din frigider, stergeti-o cu prosoape de hartie pentru a fi absobita toata apa lasata de pui in timpul noptii.
Presarati peste carne amidon de cartofi si amestecati pentru a forma un strat subtire si uniform pe fiecare bucata de carne.
Prajiti aripile de pui pentru 10 de minute.
Transferati apoi aripile de pui pe prosoape de hartie pentru a fi absorbit uleiul in exces.
Transferaţi apoi aripile direct in castronul de glazura si amestecati pentru a se acoperi rapid.
Presarati seminte de susan prajite si piper negru pe deasupra tebasaki-ului.Serviti fierbinte.
Aripioare de pui prajite
Pofta buna!
poate iti place si:
Aripioare de pui la tigaie
Aripioare de pui delicioase şi picante
O reteta de aripioare de pui delicioase si picante din: aripioare de pui, usturoi, boia iute, boia dulce, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 16 aripioare de pui 1 lingură praf de usturoi 1 lingură boia iute 1 linguriţă boia dulce 1 legătură pătrunjel sare şi piper Mod de preparare: Pârleşte aripile de pui la […]
Aripioare de pui picante cu parmezan si verdeata
O reteta delicioasa de aripioare de pui picante cu parmezan si verdeaţă din: aripioare de pui, usturoi, ardei iute, bulion, miere, sare, mustar, otet balsamic, suc de lamaie, verdeata asortata, salata verde, otet de vin alb, piper si parmezan. Ingrediente: 1 kg aripioare de pui 2 căţei de usturoi 1 ardei iute 2 linguri bulion […]
Pofta buna!
Bune aripioarele de pui