Reteta zilei: Aripioare de pui in sos
PrinteazaAripioare de pui in sos din: aripioare de pui, ulei, unt, sos siracha, sos cayenne, otet de cidru de mere, ketchup, sos de ponzu, sos hoisin, maioneza, smantana si branza albastra.
Ingrediente:
- 10 aripi de pui
- 1/2 kg Ulei
Pentru sosul Sriracha:
- 1/4 ceasca de unt topit
- 1/4 ceasca sos Sriracha
- 1/4 ceasca sos Cayenne
- 1 lingura de otet de cidru de mere
- 1 lingura de ketchup
- 1 lingurita de sos de ponzu
- 1 lingurita de sos hoisin
Pentru sosul de branza albastra:
- 1/2 cana maioneza
- 1/2 ceasca smantana
- branza albastra maruntita
Mod de preparare:
Începeţi prin pregătirea sosului Sriracha: intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru sos pana obtineti un preparat omogen pe care il puneti la fiert.
Se continua cu prepararea sosului de branza albastra: intr-un castron amestecati bine ingredientele pentru sos pana obtineti un preparat la fel de omogen pe care il dati apoi la frigider.
Spalati si taiati aripioarele de pui in jumatati. Intr-un tuci sau o tigaie inalta incingeti foarte bine uleiul.
Puneti apoi aripioarele la prajit. Prajiti cate 5 minute pe fiecare parte pana devin crocante.
Le soateti din ulei si le puneti pe prosoape de hartie pentru a fi absorbita grasimea in exces.
Scufundati apoi aripioarele prajite in sosul Sriracha fierbinte.
Serviti cu sos de branza albastra.
Aripioare de pui in sos
Pofta buna!
Ce pofta mi-ai facut cu aripioarele asyea
Simplu si bun 🙂