Reteta zilei: Aripioare de pui in sos

Printeaza

Aripioare de pui in sos din: aripioare de pui, ulei, unt, sos siracha, sos cayenne, otet de cidru de mere, ketchup, sos de ponzu, sos hoisin, maioneza, smantana si branza albastra.

 

 

Ingrediente:

  • 10 aripi de pui
  • 1/2 kg Ulei

Pentru sosul Sriracha:

  • 1/4 ceasca de unt topit
  • 1/4 ceasca sos Sriracha
  • 1/4 ceasca sos Cayenne
  • 1 lingura de otet de cidru de mere
  • 1 lingura de ketchup
  • 1 lingurita de sos de ponzu
  • 1 lingurita de sos hoisin

Pentru sosul de branza albastra:

  • 1/2 cana maioneza
  • 1/2 ceasca smantana
  • branza albastra maruntita

 

Mod de preparare:

Începeţi prin pregătirea sosului Sriracha: intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru sos pana obtineti un preparat omogen pe care il puneti la fiert.

Se continua cu prepararea sosului de branza albastra: intr-un castron amestecati bine ingredientele pentru sos pana obtineti un preparat la fel de omogen pe care il dati apoi la frigider.

Spalati si taiati aripioarele de pui in jumatati. Intr-un tuci sau o tigaie inalta incingeti foarte bine uleiul.

Puneti apoi aripioarele la prajit. Prajiti cate 5 minute pe fiecare parte pana devin crocante.

Le soateti din ulei si le puneti pe prosoape de hartie pentru a fi absorbita grasimea in exces.

Scufundati apoi aripioarele prajite in sosul Sriracha fierbinte.

Serviti cu sos de branza albastra.

 

Aripioare de pui in sos

Aripioare_de_pui_in_sos_05

 

Pofta buna!

 

 

 

 

2 comentarii

  1. Ce pofta mi-ai facut cu aripioarele asyea

  2. Simplu si bun 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.