Reteta zilei: Aripioare cu sos
PrinteazaAripioare cu sos din: aripioare, lamaie, sare, piper, sos de rosii, sos hoisin, usturoi, sos de soia.
Carnea de pui este o sursă bună de proteine, vitamine și minerale, inclusiv vitamina B6, vitamina B12, niacină, seleniu și fosfor. În funcție de modul în care este preparată, carnea de pui poate fi o opțiune sănătoasă pentru o masă echilibrată.
Carnea de pui poate fi o opțiune sănătoasă pentru a vă asigura aportul de proteine. Deși carnea de pui conține grăsimi, majoritatea grăsimilor din carnea de pui sunt grăsimi nesaturate sănătoase.
În plus, carnea de pui poate ajuta la menținerea sănătății oaselor și la creșterea masei musculare.
Ingrediente:
- 500 gr aripioare
- 1 lămâie
- sare si piper, dupa gust
- sos de rosii
- sos hoisin
- usturoi praf
- sos de soia
Mod de preparare:
Spălați aripioarele, condimentati cu sare, piper și zeama de lămâie. Lăsați 10 minute.
Adăugați câteva linguri de sos de rosii, sos oisin și sos de soia. Lăsați 15 minute.
Într-un bol separat, combinați sos de rosii, hoisin și pastrati deoparte.
Preîncălziți cuptorul până la 160C. Intr-o tava adaugati aripioarele. Se acoperă cu folie.
Se coace timp de 45 de minute, se unge cu amestecul de sos la fiecare 10-15 minute.
Serviti aripioarele calde.
Aripioare cu sos
Pofta buna!