Baclava Tradiționala cu nuca din: foi de baclava, unt, nuci, scortisoara, zahar, apa, suc de lamaie, cuisoare, scortisoara. Ingrediente: 1 pachet de foi de baclava (aprox. 450 g) 200 g unt topit 300 g nuci măcinate 1 linguriță scorțișoară măcinată Pentru sirop: 500 g zahăr 250 ml apă 1 lingură suc de lămâie 2-3 cuisoare […]
Reteta zilei: Baklava de casa
PrinteazaBaklava de casa din: foi de patiserie, lapte, gris, unt, fistic, zahar, apa.
Poate te intereseaszsa si Cum se prepara Baklava
Ingrediente:
- 1 pachet (375 grame) foi de patiserie
- 1 ½ cana de lapte proaspăt
- 2 ½ linguri de gris
- 1 ½ cani unt, topit
- 250 de grame fistic maruntit, nuci maruntie sau mix de fistic si nuci
Ingrediente sirop:
- 2 cani de zahar
- 1 cană cu apă
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 180 ° C. Se amestecă laptele si grisul și se aduce la fierbere, la bain-marie, aproximativ 5 minute.
Opriti focul.
Tăiați marginile foilor astfel int sa fie dreptunghiulare, sa incapa intr-o tava dreptunghiulara.
Intindeti jumătate din foile de patiserie în tavă, ungand fiecare foaie cu unt topit.
Imprastiati amestecul de griș racit, apoi se presara fisticul, nucile sau mixul de fistic cu nuci.
Acoperiti cu foile de patiserie rămase, ungand la fel, fiecare foaie cu unt topit.
Crestati baklava-ua în pătrate, utilizând un cuțit ascuțit. Se toarnă restul de unt deasupra.
Coaceți timp de 30-45 de minute. Taiati apoi prajitura cat este inca fierbinte, apoi se lasă să se răcească.
Pentru a face siropul, aduceti apă și zahăr la fiert într-o cratiță la foc mediu, amestecand din cand in cand.
Se fierbe până când amestecul devine gros și siropos, aproximativ 30 de minute.
Apoi se toarnă peste baklava. Lăsați să se răcească și se servește.
Baklava de casa
Pofta buna!
Baclava cu susan din: foi de placinta, seminte de floarea-soarelui, susan, glucoza lichida, apa, scortisoara. Ingrediente: foi de plăcintă 300 g seminţe floarea-soarelui 200 g seminţe susan 350 g glucoză lichidă 100 ml apă clocotită 3 linguri scorţişoară Mod de preparare: Prăjeşti seminţele în tigaie, adaugi scorţişoara şi glucoza lichidă, împreună cu apa. Cu această […]