Reteta zilei: Baklava

Printeaza

Baklava din: nuca, fistic, zahar, scortisoara, unt, foi de aluat, zahar, apa, miere.

 

 

Ingrediente:

  • 500g nuca
  • 500g plus 1/4 ceasca fistic
  • 1/4 cana de zahar
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 2 buc unt nesarat
  • 1 pachet de foi de aluat congelat

sirop:

  • 3/4 ceasca de zahar
  • 3/4 cana cu apa
  • 3/4 ceasca de miere

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 180C. Intr-un robot de bucatarie puneti 500g nuci si 500g fistic.

Adaugati zaharul si scortisoara. Procesati aproximativ 1 minut. Transferati intr-un castron. Topiti untul la foc mic.

Ungeti cu unt o tava mare si adaugati, una cate una, cateva dintre foile de aluat.

Ungeti fiecare foaie cu unt topit. Adaugati un strat de amestec de nuci.

Adaugati inca un strat de aluat pe care il ungeti cu unt topit, la fel ca pe primul.

Puneti al doilea strat de nuci. Pune stratul urmator de aluat si ungeti cu unt.

Repetati pana terminati aluatul si umplutura.

Taiati baklavaua, folosind un cutit foarte ascutit pe diagonalai in aproximativ 28 de bucati.

Coaceti aproximativ 45 de minute.

Intre timp se toaca marunt 1/4 ceasca de fistic si se pune deoparte.

Scoateti baklavaua din cuptor si lasati sa se raceasca.

Intre timp preparati siropul, combinand zaharul, apa si mierea intr-o tigaie, fierband 10 minute.

Dupa ce s-a racit, se toarna siropul peste baklava.

Se decoreaza cu fistic si se serveste.

 

Baklava

Baklava

 

Pofta buna!

 

 

 

2 comentarii

  1. E buna, dar prea dulce pentru gusturile mele

  2. Ce pofta mi-ai facut de baclava

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.