Reteta zilei: Bame pane
PrinteazaBame pane din: bame, curcuma, praf de ardei iute, praf de coriandru, chimen, sare, ulei.
Bamele sunt o sursă bogată de vitamine și minerale, inclusiv vitamina C, vitamina K, vitamina A, acid folic, calciu, potasiu și magneziu. Aceste substanțe nutritive sunt esențiale pentru sănătatea generală a organismului.
Bamele conțin fibre dietetice solubile și insolubile, care pot susține sănătatea digestivă și pot contribui la menținerea unui nivel adecvat de zahăr în sânge.
Conținutul ridicat de fibre din bame poate ajuta la menținerea nivelului de zahăr din sânge, făcându-le potrivite pentru persoanele cu diabet de tip 2.
Mucilagiul prezent în bame poate ajuta la lubrifierea tractului digestiv, favorizând mișcările intestinale regulate și prevenind constipația.
Bamele conțin antioxidanți precum vitamina C și compuși precum quercetina, care pot contribui la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și la susținerea sistemului imunitar.
Ingrediente:
- 15-20 bame
- ¼ lingurita curcuma
- ½ lingurita praf de ardei iute roșu
- ½ lingurita praf de coriandru
- ⅓ lingurita chimen măcinat
- sare
- 1-2 linguri de ulei
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 220 ° C. Asezati hartie de copt intr-o tava.
Spălați și uscati bamele si transferati intr-un castron mare.
Taiati capetele si crestati.
Într-un castron mic, se amestecă condimentele cu excepția sării și uleiului.
Adaugati bamele si amestecati bine. Stropiti cu ulei de masline.
Asezati in tava si dati la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.
Scoateți din cuptor si se presara sare.
Serviti calde.
Bame pane
Pofta buna!