Reteta zilei: Bame umplute

Printeaza

Bame umplute din: bame, faina, chimen, mango, coriandru, curcuma, chili, ulei, sare.

Ingrediente: Bame umplute

  • 200 g bame
  • 2 linguri faină
  • 1 linguriță pudră de chimen
  • 1 linguriță pudră uscată de mango
  • 1 linguriță pulbere de coriandru
  • 1 praf de curcuma
  • 1 linguriță pudră de chilli roșu
  • 4 linguri de ulei
  • sare, dupa gust

 

 

 

Mod de preparare:

Spălați și uscați bamele. Tăiați capetele

Bame umplute
Se amestecă toate condimentele, faina si sarea.

Bame umplute
Umpleti si dati bamele prin acest amestec.

Bame umplute
Încălziți uleiul într-o tigaie antiaderentă, adăugați bamele.

Se sotează bine și se acoperă cu un capac.

Gatiti la foc lent 10-15 minute.

Garnisiti cu frunze de coriandru si ardei iute verde si serviti calde.

Bame umplute

Bame umplute

Bame umplute

 

Pofta buna!

 


Poate iti place si:

Bame in sos de mustar

Bame in sos de mustar

Bame in sos de mustar din: bame, otet, sare, mustar, miere, otet, ulei. Ingrediente: 1 kg bame 4 linguri cu otet sare Pentru sos: 4 lingurite cu mustar 2 lingurite cu miere 1 lingurita cu otet 100 ml ulei   Mod de preparare: Opăreşte bamele într-un litru de apă în care ai pus oţetul şi […]

Tocana de bame cu carne de vita

Tocana de bame cu carne de vita 

Tocana de bame cu carne de vita din: bame, carne viţel, ceapa, morcovi, masline amestecate, bulion, ulei, faina.   Ingrediente: 200 g bame 300 g carne de vita o ceapă mare 2 morcovi 200 g măsline 2 linguri bulion 2 linguri ulei o lingură făină   Mod de preparare: Se căleşte ceapa în uleiul în­cins şi, după ce s-a […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.