Bame in sos de mustar din: bame, otet, sare, mustar, miere, otet, ulei. Ingrediente: 1 kg bame 4 linguri cu otet sare Pentru sos: 4 lingurite cu mustar 2 lingurite cu miere 1 lingurita cu otet 100 ml ulei Mod de preparare: Opăreşte bamele într-un litru de apă în care ai pus oţetul şi […]
Reteta zilei: Bame umplute
PrinteazaBame umplute din: bame, faina, chimen, mango, coriandru, curcuma, chili, ulei, sare.
- 200 g bame
- 2 linguri faină
- 1 linguriță pudră de chimen
- 1 linguriță pudră uscată de mango
- 1 linguriță pulbere de coriandru
- 1 praf de curcuma
- 1 linguriță pudră de chilli roșu
- 4 linguri de ulei
- sare, dupa gust
Mod de preparare:
Spălați și uscați bamele. Tăiați capetele
Se amestecă toate condimentele, faina si sarea.
Umpleti si dati bamele prin acest amestec.
Încălziți uleiul într-o tigaie antiaderentă, adăugați bamele.
Se sotează bine și se acoperă cu un capac.
Gatiti la foc lent 10-15 minute.
Garnisiti cu frunze de coriandru si ardei iute verde si serviti calde.
Bame umplute
Pofta buna!
Poate iti place si:
Tocana de bame cu carne de vita
Tocana de bame cu carne de vita din: bame, carne viţel, ceapa, morcovi, masline amestecate, bulion, ulei, faina. Ingrediente: 200 g bame 300 g carne de vita o ceapă mare 2 morcovi 200 g măsline 2 linguri bulion 2 linguri ulei o lingură făină Mod de preparare: Se căleşte ceapa în uleiul încins şi, după ce s-a […]
Pofta buna!