Bame in sos de mustar din: bame, otet, sare, mustar, miere, otet, ulei. Ingrediente: 1 kg bame 4 linguri cu otet sare Pentru sos: 4 lingurite cu mustar 2 lingurite cu miere 1 lingurita cu otet 100 ml ulei Mod de preparare: Opăreşte bamele într-un litru de apă în care ai pus oţetul şi […]
Reteta zilei: Bame umplute
PrinteazaBame umplute din: bame, faina, chimen, mango, coriandru, curcuma, chili, ulei, sare.
Ingrediente:
- 200 g bame
- 2 linguri faină
- 1 linguriță pudră de chimen
- 1 linguriță pudră uscată de mango
- 1 linguriță pulbere de coriandru
- 1 praf de curcuma
- 1 linguriță pudră de chilli roșu
- 4 linguri de ulei
- sare, dupa gust
Mod de preparare:
Spălați și uscați bamele. Tăiați capetele.
amestecă toate condimentele, faina si sarea.
Umpleti si dati bamele prin acest amestec.
Încălziți uleiul într-o tigaie antiaderentă, adăugați bamele.
Se sotează bine și se acoperă cu un capac.
Gatiti la foc lent 10-15 minute.
Garnisiti cu frunze de coriandru si ardei iute verde si serviti calde.
Bame umplute
Pofta buna!
Tocana de bame cu carne de vita
Tocana de bame cu carne de vita din: bame, carne viţel, ceapa, morcovi, masline amestecate, bulion, ulei, faina. Ingrediente: 200 g bame 300 g carne de vita o ceapă mare 2 morcovi 200 g măsline 2 linguri bulion 2 linguri ulei o lingură făină Mod de preparare: Se căleşte ceapa în uleiul încins şi, după ce s-a […]
Pofta buna!