Bananele nu pot fi de obicei gătite, deoarece se transformă într-un terci. Banana flambată constituie o excepţie. Despre acest desert se afirmă că ar fi originar fie din Indiile de Vest. fie din Antilele Franceze, fie din Franţa. Fiind extrem de simplu, a fost probabil inventat simultan în toate cele trei regiuni! Bananele […]
Reteta zilei: Banane flambate
PrinteazaBanane flambate din: unt, zahar brun, smantana, rom, banane, nuci, scortisoara, inghetata de vanilie.
Ingrediente:
- 1 baton de unt
- 1 cana zahar brun
- 1/2 cana smantana
- 1/2 cana rom
- 2 banane, taiate pe diagonala
- 1/2 ceasca nuci sau nuci pecan
- scortisoara
- inghetata de vanilie, pentru servire
Mod de preparare:
Intr-o tigaie mare, se topeste untul la foc mediu.
Se adauga zahar brun si se amesteca bine, adaugati smantana si continuati sa gatiti, apoi se incorporeaza bananele si nucile tocate.
Se toarna romul si se amesteca pentru a se combina.
Rasturnati cu grija tigaia usor spre flacara arzatorului pentru a aprinde alcoolul in tigaie, apoi lasati flacara 30 de secunde.
Opriti focul si presarati scortisoara.
Serviti imediat cu inghetata de vanilie.
Banane flambate
Pofta buna!
Plăcintă cu banane coapte și nucă
faina, unt, zahar, sare, apa rece, banane coapte, zahar brun, scortisoara, nuca, suc de lamaie. Pentru aluatul de plăcintă, veți avea nevoie de: 200 g făină 100 g unt (rece și tăiat cubulețe) 1 lingură zahăr 1 praf de sare 3-4 linguri apă rece Mod de […]
Mâncare de Praz cu Carne de Miel și Roșii
Această rețetă este perfectă pentru o masă de prânz sau cină, oferind un echilibru excelent între proteine și legume. Timp de pregătire: 20 minute Timp de gătire: 1 oră și 15 minute Timp total: 1 oră și 35 minute Ingrediente 700 g carne de miel, tăiată […]
Pofta buna!
DIn bananele astea vreau si eu, te roooooog!
Like!