Reteta zilei: Banane flambate

Printeaza

Banane flambate din: unt, zahar brun, smantana, rom, banane, nuci, scortisoara, inghetata de vanilie.

 

 

Ingrediente:

  • 1 baton de unt
  • 1 cana zahar brun
  • 1/2 cana smantana
  • 1/2 cana rom
  • 2 banane, taiate pe diagonala
  • 1/2 ceasca nuci sau nuci pecan
  • scortisoara
  • inghetata de vanilie, pentru servire

 

Mod de preparare:

Intr-o tigaie mare, se topeste untul la foc mediu.

Se adauga zahar brun si se amesteca bine, adaugati smantana si continuati sa gatiti, apoi se incorporeaza bananele si nucile tocate.

Banane_flambate_06

Se toarna romul si se amesteca pentru a se combina.

Rasturnati cu grija tigaia usor spre flacara arzatorului pentru a aprinde alcoolul in tigaie, apoi lasati flacara 30 de secunde.

Banane_flambate_07

Opriti focul si presarati scortisoara.

Serviti imediat cu inghetata de vanilie.

Banane_flambate_09

 

Banane flambate

 

Banane_flambate_12

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Banana flambata

Bananele nu pot fi de obicei gătite, deoarece se transformă într-un terci. Banana flambată constituie o excepţie. Despre acest desert se afirmă că ar fi originar fie din Indiile de Vest. fie din Antilele Franceze, fie din Franţa. Fiind extrem de simplu, a fost probabil inventat simultan în toate cele trei regiuni! Bananele […]

 

Plăcintă cu banane coapte și nucă

faina, unt, zahar, sare, apa rece, banane coapte, zahar brun, scortisoara, nuca, suc de lamaie.   Pentru aluatul de plăcintă, veți avea nevoie de: 200 g făină 100 g unt (rece și tăiat cubulețe) 1 lingură zahăr 1 praf de sare 3-4 linguri apă rece   Mod de […]

 

Mâncare de Praz cu Carne de Miel și Roșii

Această rețetă este perfectă pentru o masă de prânz sau cină, oferind un echilibru excelent între proteine și legume. Timp de pregătire: 20 minute Timp de gătire: 1 oră și 15 minute Timp total: 1 oră și 35 minute Ingrediente 700 g carne de miel, tăiată […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

2 comentarii

  1. DIn bananele astea vreau si eu, te roooooog!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.