Reteta zilei: Bascute cu crema
PrinteazaBascute cu crema din: faina, oua, ulei, lapte, drojdie, zahar, sare, galbenusuri de ou, zahar, faina, coaja de lamaie, esenta de vanilie.
Cui nu-i plac bascutele abia scoase din cuptor? Nu aceasta este intrebarea pentru ca toti o sa raspundeti afirmativ, asa ca noi o sa va invatam cum sa le preparati rapid si foarte gustos.
pentru aluat:
- 450 gr faina
- 2 oua
- 3 linguri ulei
- 200 ml lapte cald
- 50 gr drojdie proaspata
- 4 linguri zahar
- 3 pliculete zahar vanilat
- un praf de sare
pentru umplutura care se pregateste dupa cum vedeti aici:
- 4 galbenusuri de ou
- 70g zahar
- 60g faina
- 500ml litru de lapte
- coaja de lamaie
- esenta de vanilie.
Mod de preparare:
Se pregateste aluatul: drojdia se dizolva in 2 linguri de lapte caldut si o lingura de zahar.
Faina se cerne faina, iar in miljoc se pune maiaua, dupa care se adauga ouale, restul de lapte si zahar, zaharul vanilat si un praf de sare.
Se amesteca aluatul dupa care se adauga uleiul.
Se mai pune un pumn de faina in plus si se framanta bine pana se obtine un aluat elastic si moale care se va lasa la dospit 40 minute.
In timp ce se dospeste aluatul preparati umplutura care este o crema de lapte si oua pe care am facut-o aici.
Dupa ce a trecut perioda de repaus, impartiti aluatul in aproximativ 14 parti egale.
Dati-le forma de chifle si asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Acoperiti-le cu un prosop si mai lasati-le sa creasca 90 minute la loc calduros.
Se pune apoi crema de lapte in mijloc la fiecare branzoaica si se presara zahar.
Bascute cu crema se coc in cuptorul preincalzit la 170 grade.
Cand sunt gata, bascute cu crema se scot din cuptor si cand sunt reci se pudreaza cu zahar.
Bascute cu crema se servesc atat calde cat si reci, unse cu sirop din apa cu zahar(1 parte apa si 2 parti zahar) pentru a capata luciu.
Bascute cu crema
Pofta buna!
Incoming search terms:
- crema de lapte cu oua
foarte bine arata aceste bascute cu crema 🙂
Foarte buna bascutele cu crema